Lentismiehet väkevänä Rovaniemellä

Kuva: Jari Mäki-Kuutti
Teemu Koivunen oli kentän ässäsyöttäjä, kun LeKi haki Rovaniemeltä 3–0-voiton lentopallossa.

Rapeat 700 kilometriä junalla Tampereelta Rovaniemelle, jonka aikana Lempäälän Kisan lentismiehet rentoutuivat pelailemalla korttia ja heittämällä huulta, sujahti nopsasti. Sen päälle rapea kahden kilometrin patikointi rapsakassa napapiirin pakkassäässä pelipaikalle ja näin LeKi oli valmis näyttämään Napapiirin Palloketuille kaapin paikan ykkössarjan kamppailussa.

Kaksi erää LeKi pelasi äärimmmäisen väkevästi ja selvitti kolmannenkin erän lopun sekavuushetkensä. Näin loppulukemat olivat 3–0 (25–17, 25–17, 28–26) ja kolme lisäpistettä saattoi varmistaa LeKille ainakin viidennen sijan runkosarjassa.

– Pelimme pysyi suurimman osan aikaa tasaisena ja veimme ottelua kaiken aikaa, kiteytti joukkueen parhaana palkittu libero Jyri Niemi.

– Kaksi erää peli oli kuosissa oikeinkin komeasti, mutta sitten me hiukan lepsuunnuimme ja NaPa puolestaan paransi. Syöttömme toimi hyvin ja kenttäpelikin oli taistelevaa, arvosti valmentaja Tapani Nyström suojattejaan.

Viikon treeneissä pääpainona oli juuri syöttö ja vastaanotto. Etenkin Teemu Koivunen löysi loistavat jengat syöttöönsä, esimerkiksi avauserässä Koivunen syötti seitsemän pisteen putken LeKille. Kasper Pennanen, Tuomas Siirilä ja Jyri Niemi vetivät hiihtoloman kunniaksi kolme ekstratreeniä aamupäivällä tyhjässä Hakkarin hallissa. Pennanen ja Siirilä olivatkin verkolla liki pysäyttämättömiä ja Niemi möyrästi tapansa mukaan takakentällä väsymättömällä energialla.

Runkosarjan päätöspeli LeKin osalta käydään sunnuntaina 10. maaliskuuta, kun VaLePan kakkostiimi saapuu Hakkariin. Pudotuspelit alkavat 16–17. maaliskuuta, jatkoon vaaditaan kaksi voittoa. Jos voitot ovat tasan, pelataan sen jälkeen kultainen erä jatkoonpääsystä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.