”Kovilla ollaan oltu”

Kisan Juuso Papinsaari iski Mestis-uransa avausosuman Savonlinnassa, kun LeKi haki upean 3–0-voiton vajaalla kokoonpanolla. Kuva: Antti Raunio

SaPKo–LeKi 0–3, Ketterä–LeKi 5–4 JA, LeKi–SaPKo 1–5

Pelien henget: Neljä pistettä menneen viikon otteluista oli Lempäälän Kisalle todellinen torjuntavoitto. Joukkueen kokoonpano oli edelleen erittäin siipirikkoinen, kun Tappara ja HPK eivät pelaajiaan luovuttaneet omien A-junioripeliensä takia. LeKillä oli koossa kolme kentällistä, joista kolmoshyökkäysketju koostui omista A-junioreista. Kirsikkana kakun päällä on vielä kolme omaa sopimuspelaajaa eli Sami Laakso, Joni Lavonen ja Valtteri Lemmetty sairastuvan puolella.

Ei ihme, että lauantaina Savonlinnaa vastaan lempääläisjoukkueen eväät olivat kaluttu totaalisen loppuun. Kokkolan Hermes palasi sarjakärkeen tasapistein LeKin kanssa, pelejä on jäljellä runkosarjassa vielä kaksi.

Kuuselan kommentit: –  Todella kovilla ollaan oltu. Ihan äärirajoilla nämä pelaajat jäällä operoivat ja siitä huolimatta jaksoimme vielä kotipelissä SaPKoa vastaan taistella toisen erän loppuun saakka voitosta. Nyt on pakko pitää pari täydellistä lepopäivää ja alkaa sitten parsia sakkia kokoon runkosarjan viimeisiin peleihin. Onneksi pitkät bussimatkat pohjoiseen ja itään on nyt ajeltu, sanaili valmentaja Miikka Kuusela varsin levollisen oloisesti, vaikka viime viikkojen tilanteet miestä ovat rotan lailla nakertaneetkin.

– Aika lailla pakko on ollut pelata passiivista trappia ja yrittää ottaa vauhti peleistä pois, hymähti Kuusela joukkueen pelkistetystä pelitaktiikasta kysyttäessä.

Junnuille onnistumisia: Hyökkääjänelikko Juuso Papinsaari, Jussi Laulajainen, Jere Koskinen ja Niko Kuivila sekä pakki Niklas Vihriälä saivat viikon peleissä ison pelivastuun. Kukin selvisi haasteestaan hienosti, etenkin Papinsaari ja Vihriälä väläyttelivät rohkeuttaan ja osaamistaan useaan kertaan. Papinsaari iski upean maalin Savonlinnassa ja Lempäälän-ottelunkin ainoa osuma syntyi Papinsaaren hankkimasta rankkarista, jonka Matias Haaranen upeasti viimeisteli. Jussi Laulajaisen upea hetki osui Imatran-ottelun toiseen erään, kun hän iski Mestis-uransa avausosuman konkari Tommi Välimaan passista.

Vuosia on Hakkarin jäähallin lehtereillä peräänkuulutettu oman kylän poikien pelaamisen ja peluuttamisen perään. Nyt on se hetki, kun vastuuta on tullut.

Kuka vastaan pleijareissa?: Mestiksen neljännesvälierät alkavat tiistaina 19. maaliskuuta. LeKin vastustaja löytyy nelikosta IPK, Kiekko-Vantaa, Keuruu tai Rovaniemi. Kun tietää seuran krooniset talousmurheet, lienee kvartetista epäsuosituin Rovaniemen Kiekko jo pelkästään matkustuskulujen vuoksi. Totuus kuitenkin löytyy erään vakikatsojen kommentista: –  On kyllä aika huvittavaa, jos hirveästi joutuu spekuloimaan vastustajaa pleijarikierrokselle. Kaikkia vastaan pitää olla valmis pelaamaan.

Nuoret palaamassa rosteriin: Jompikumpi Tappara tai HPK tippuu A-nuorten pudotuspeleistä, koska seurat ovat avauskierroksella vastakkain. Näin Tapparan Kimmo Rautiainen, Lassi Vanhatalo, Patrik Puistola, Kasper Simontaival ja Jukureista palaava Kristian Tanus tai HPK:n Roope Laavainen, Erkka Seppälä ja Otto Latvala ovat LeKin käytettävissä.

Mitä seuraavaksi?: LeKi matkaa keskiviikkona Tikkurilaan Kiekko-Vantaan vieraaksi ja päättää runkosarjan perjantaina Keuruuta vastaan Hakkarissa.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.