LeKi verrytteli hyvän kenraalin pudotuspeleihin

Kuva: Antti Raunio
LeKi–VaLePa-ottelun palkintojenjaossa olivat Ossi Vesanen (oikealla), Aaro Nikula sekä otteluisännät Jocka Träckbäck, Veijo Niemi ja Erkki Häkli plus Tuomas Siirilä.

Lempäälän Kisan peli on lupaavissa uomissa, kun pudotuspelit lentopallon ykkössarjassa alkavat. Vammalan Lentopallon kakkostiimi sai selkäänsä runkosarjan päätöspelissä oikein rumin lukemin: 3–0 (25–14, 25–13, 25–17).

– Murskasimme vastustajan jo syöttöruudussa. Saimme ehjän ja väkevän peliesityksen aikaan, eli kuntokäyrä on sopivalla hetkellä lupaavassa nousussa, arvioi LeKi-piiska Tapani Nyström.

Neljännesvälierissä LeKi saa vastaansa Kyyjärven Kykyn. Lauantaina otellaan Hakkarissa ja sunnuntaina Kyyjärvellä. Kaksi voittoa riittää jatkoon, jos voitot ovat tasan, ratkaisee jatkajan 25 pisteen niin sanottu kultainen erä.

– Kyky on tuttu vastustaja. Kokenut, kolmen ulkomaalaispelaajan terästämä sakki, jolla on kovat tavoitteet. Vaikea kanto siis, mutta meillä on heitä vastaan selkeät saumat pärjätä. Jo runkosarjassa olimme keskinäisissä peleissämme niskan päällä, laittoi Nyström jo mietteensä pleijari-moodiin.

Runkosarjassa LeKi rosvosi Kykystä 3–0-vierasvoiton ja otti kotona harmillisen 2–3-tappion, vaikka johti viidettä erää jo lukemin 14–11.

VaLePa-kamppailu ei jää historiankirjoihin pelinä, mutta peli muistetaan Ossi Vesasen viimeisenä kamppailuna. 35-vuotias Vesanen aloitti pelaajapolkunsa Lempäälän Jyryssä, mistä se urkeni pääsarjan Iskuun ja Valkeakosken Iskuveikkoihin. Ennen LeKiin siirtoa hän pelasi TKT:ssa ykkössarjaa. LeKi-nuttua Vesanen kantoi viiden kauden ajan, kaksi viimeisintä jo hiukan jäähdytellen työ-, opiskelu- ja perhekiireiden takia.

VaLePaa vastaan Vesanen pääsi kaikissa kolmessa erässä kentälle ja teki tukun oivia suorituksia. Muun muassa ensikosketuksellaan pateri jäi vastustajan kenttään ja päätöserän kruunasi upea ässäsyöttö.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.