Vesilahtelaiset voivat vaikuttaa uuden palvelualueen rakentamiseen – Kunta kysyy, millaista rakentamista ja ympäristöä kuntalaiset haluavat

– Se on tontti per viikko, kertovat kunnanjohtaja Tuomas Hirvonen ja elivoimapäällikkö Jarkko Pakaslahti kunnan tonttimyynnistä. Miehet ovat myös viritelleet pientä keskinäistä kilpailua kaupanteosta.

Vesilahden uutta palvelukeskusta lähdetään rakentamaan vahvasti kuntalaisten mielipiteen pohjalta. Vesilahden kunnan nettisivuille avautuu kysely, johon jokainen kuntalaisen tai kuntaan muuttamisesta kiinnostunut voi osallistua.

– Teimme edellisen kyselyn verkossa ja Asta-messuilla 2017. Nyt se päivitetään, ja haluamme saada mahdollisimman laajan kannanoton, kertoo elinvoimapäällikkö Jarkko Pakaslahti.

Pakaslahti toivoo, että palvelukeskusalueen tiimoilta syntyy avoin kuntalaiskeskustelu. Aluetta lähdetään rakentamaan kuntalaisten mielipiteiden pohjalta. Kysely tulee kunnan nettisivulle kuluvan viikon aikana.

Palvelukeskus käsittää kirjaston ympäristön sekä takana olevat peltoalueet, jotka kunta hankki omistukseensa tammikuussa.

Kuntalaisille tehty markkinakysely esitellään rakennusalan toimijoille 4. huhtikuuta tonttipäivä-tapahtumassa. Yritykset saavat silloin tietoa, millaisesta asumisesta kuntalaiset ovat kiinnostuneita.

Suunnitelman mukaan alueen rakentaminen voitaisiin aloittaa syksyllä.

– Vesilahti on pieni ja joustava kunta, ja nyt on pantu rattaat pyörimään. Tämä ei ole mikään tulevaisuuden visio, vaan toteusaikataulu on kaksi vuotta. Eletään hetkessä eikä tulevaisuudessa, Pakaslahti sanoo.

Kuntalaiskysely on osa Vesilahden strategiatyötä. Kunnanjohtaja Tuomas Hirvonen kertoo, että tavoitteena on luoda selkeäsanainen, helposti kaikille avautuva strategia.

– Strategia on osa Kuntaliiton Jalostamo-hanketta, johon lähdimme mukaan. Hankkeessa muotoillaan palveluprosessi asiakkaan lähtökohtien mukaisesti. Asiakas saa silloin helppoa ja nopeaa palvelua. Hanke jatkuu koko vuoden ja voi jatkua pidempäänkin, Hirvonen kertoo.

Vesilahden kunnantalolla on pöhinä päällä, sillä Pakaslahti ja Hirvonen ovat leikkimielisesti haastaneet toisensa tonttikaupassa.

– Myydään tontti per viikko ja se on onnistunut. Jokainen päivä yllättää siinä, mistä neuvotteluista itsensä löytää. Meille on tullut uusia yrityksiä ja neuvotteluja käydään eteläistä Suomea myöten, Pakaslahti kertoo.

Vesilahdessa yritystontteja ei markkinoida esimerkiksi lentokentän läheisyydellä vaan kärkenä ovat yrityskulttuuri ja yhteisöllisyys.

– Jos halua olla osa yhteisöä, meillä se onnistuu. Parhaillaan neuvotellaan tamperelaisen yriyksen kanssa, joka haluaa sijoittua Vesilahden Narvaan.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.