Vesilahden johtoryhmällä on pian bändi kasassa

Kati Paunonen aloittaa pian Vesilahden uutena hallintojohtajana. Kuva: Katariina Rannaste

Vesilahden uusi hallintojohtaja Kati Paunonen arvostaa yhtä ainoaa työpistettä, kun sinkoili aiemmassa työssään ympäri maakuntaa.

Aloitat Vesilahden uutena hallintojohtajana 18.3. Kerro hieman itsestäsi.

– Asun Tampereen Messukylässä. Minulla on puoliso ja neljä lasta, joista kaksi on bonuslapsia. Elän siis uusperheellisen arkea.

– Työskentelen vielä parin päivän ajan koulutuskuntayhtymä SASKY:ssä henkilöstöpäällikkönä. SASKY:llä on 13 toimipistettä ympäri Pirkanmaata, joissa käyn työni puolesta säännöllisesti. Saatan aloittaa työpäiväni Ikaalisista, käydä Mäntässä ja olla päivän lopuksi Sastamalassa.

– Hallintojohtajan työn myötä työmatkat lyhenevät ja sen koen isona helpotuksena. Tuntuu mukavalta tulla vain yhteen työpisteeseen, kun nyt olen liehunut ympäri maakuntaa.

Olet lähtöisin Pieksämäeltä. Miten olet päätynyt Pirkanmaalle?

– Tulin ilmaisutaitopainotteiseen Tampereen yhteiskoulun lukioon vuonna 1999, koska olin ajatellut, että minusta tulee näyttelijä. Lukion jälkeen hain Tampereen teknilliseen yliopistoon opiskelemaan rakennustekniikkaa, mutta luin sitä vain yhden vuoden, kun ymmärsin, ettei minusta tule diplomi-insinööriä. Tajusin, etten erityisemmin pidä matematiikasta ja fysiikasta, ja että sitä olisi siellä ollut edessä aika paljon.

– Tuotantotalouden kursseja suorittaessani havahduin, että on olemassa tällainen asia kuin johtaminen ja hallinto. Sieltä lähti ajatus hakeutua Tampereen yliopistoon opiskelemaan hallintotiedettä ja erityisesti kunta-alaa.

Mitä olet työurallasi tehnyt?

– Olen tehnyt kunnallisharjoitteluni Tampereen kaupungin päätösvalmisteluyksikössä ja työskennellyt pitkään Seutukeskus Hämeessä, joka nykyään tunnetaan KuntaPro Oy:nä ja nyt keväästä lähtien Sarastia Oy:nä.

– KuntaProlla hoidin paljon palkkojen ulkoistukseen liittyviä asioita. Työt aloittaessani Hämeenlinnan pienet ympäryskunnat olivat yhdistymässä ja käynnissä oli kuuden kunnan kuntaliitos.

– HR ja ict-puoli ovat vahvoja osaamisalueitani.

Tunsitko Vesilahtea etukäteen?

– Kyllä. Veljeni asuu Lempäälässä, ja hän vei meidät kerran Makujen Makasiiniin pitsalle. Paikasta muodostui pitkäaikainen kesävierailukohde, jonne vein usein myös omia vieraitani. Harmi, että se on sittemmin suljettu.

– Asuin itsekin jonkin aikaa Lempäälässä Moisionaukealla, joten Vesilahdessa on tullut käytyä aina silloin tällöin. Olen käynyt Vesilahdessa myös poimimassa vadelmia.

Oletko jo vieraillut tulevalla työmaallasi?

– Kyllä. Olin päivän edeltäjäni Minna Hutkon perehdytettävänä ja samalla tapaamassa kunnanviraston väkeä. Perehdytys oli loistava juttu, sillä kunta-alalla ei usein käy niin, että saattaen vaihdetaan viranhaltijaa.

– Kävimme läpi käytännön asioita ja sitä mitkä ensimmäiset työtehtäväni tulevat olemaan ja mitä keväällä on odotettavissa. Esimerkiksi vaalit kuuluvat hallintojohtajan vastuualueisiin, mutta onneksi eduskuntavaalien järjestelyt ovat Vesilahdessa jo pitkällä.

– Tapaan luottamushenkilöitä tämän viikon perjantaina ja työt alkavat virallisesti maanantaina. Minulla on pari päivää aikaa orientoitua uuteen työhön. Paljon on vielä opittavaa.

Mitä odotat hallintojohtajan työltä ja työyhteisöltä? Työhösi kuuluu paljon mm. hallinto- ja hankintakäytäntöjä ja sopimusasioita.

– Isoimmat odotukset ovat siinä, että pääsen kunnallisasioiden ytimeen. Työnkuvani monipuolistuu nyt, kun siirryn yksityiskohtaisista henkilöstöasioista yleisempiin kunta-alan prosesseihin.

– Yhteistyö luottamushenkilöiden kanssa tuo siihen oman mausteensa.

Mitä harrastat?

– Laulamista. Laulan Pirkan opiston musiikkiopistossa sekä lauluyhtye Campanella Ensemblessa. Campanellassa olemme laulaneet paljon esimerkiksi Merikantoa ja naiskuoroteoksia. Äänialani on mezzosopraano.

– Kuuntelen musiikkia monipuolisesti. Saatan kesällä käydä Savonlinnan oopperajuhlilla ja Ilosaarirockissa. Viimeisin keikka, minkä olen nähnyt, oli Therapyn. Olen siis musiikkimaultani kaikkiruokainen.

Uusi kunnanjohtaja Tuomas Hirvonen soittaa kitaraa. Nähdäänköhän teitä joku päivä samalla lavalla?

– Kaikkea voi kokeilla. Heviä en välttämättä lähde laulamaan, se kun ei itseltä luonnistu. Se on nimittäin taitolaji, että osaa öristä oikein, mutta muuten olen kyllä valmis yhteisesiintymiseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?