Eeppinen Mestis-kausi huipentuu

Jääkiekon Mestiskaudesta mallia 2018–19 saisi Lempäälän Kisan osalta aikaan kirjan. Sellaisen opuksen, josta löytyisi monenmoista draaman kaarta. Ongelmia, riitoja, taloussuruja, välistävetoja ynnä muita vahvasti miinusmerkkisiä juttuja. Mutta erittäin paljon olisi kauden aikana kirjattavia plussiakin. Urheilullisesti runkosarja oli LeKin kohdalta liki kympin työtä, kakkossija olisi pikkuvenynnällä ollut muutettavissa sarjavoitoksi, mutta pudotuspelien alkaessa sillä asialla ei isoa merkitystä ole. Pleijareiden avauskierroksella LeKi kohtaa Rovaniemen Kiekon.

Toisaalla tässä lehdessä LeKi-kippari Sami Laakso kertoo mietteitään play off-otteluista pelaajan näkökulmalta ajatellen. Pelimiehille kevät ja pudotuspelikiima ovat parasta aikaa.

Runkosarjan viimeisessä ottelussa Hakkarissa LeKi kepitti Keuruun, jolle se viime vuoden neljännesvälierissä hävisi voitoin 1–4. KeuPaHT marssikin lopulta sensaatiomaisesti Mestiksen mestariksi asti. Olisiko nyt LeKin vuoro?

Katsomossa pääspekulointi keskittyi KeuPa-ottelun aikana siihen, kuinka LeKi välttäisi RoKin ja kalliin Lapin-matkan. Totta kai fakta on, että Keuruu olisi ollut vastustajana talouden näkökulmasta mieluisampi jo pelkästään välimatkan takia, mutta myös siksi, että Keuruulta käy iso lauma faneja joukkueensa tukena ja tuovat siis lipputuloja vierasjoukkueen kassaan.

LeKi pelaa kaksi peliä Hakkarissa, joista ensimmäinen käydään tiistaina 19. maaliskuuta ja seuraava heti perään keskiviikkona. Sen jälkeen onnikan nokka osoittaa kohti Rovaniemeä.

Reissu napapiirille kustantaa matkakuluineen, noin 25 hengen ruokailuineen ja yöpymisineen noin 3000–4000 tuhatta euroa. Onhan se tyyristä, mutta kannattaa laskea myös yhtälöön kotipelin tuotot. Jos molempiin kotimatseihin tulee 400–500 henkeä, joista 90% marssii lippuluukun kautta, on ansaintalogiikka noin 8000 euroa. Halli- , tuomari- ja toimitsijakulut kun miinustetaan, pitää kotipeleistä jäädä selkeästi vieraspelireissun korvaava potti.

Pikainen soittokierros maakunnan jääkiekkoasiantuntijoille kertoo, että pelillisesti LeKi on suurimpia voittajasuosikkeja voittamaan koko sarja. Nyt, kun nuoret Tapparasta ja HPK:sta ovat mukana, on lempääläisten kokoonpano jälleen erittäin kilpailukykyinen. Maalivahti Kimmo Rautiaisen talentti riittää voittavaan pelaamiseen ketä tahansa vastaan. Kristian Tanuksen, Lassi Vanhatalon ja Otto Latvalan tapaisia nuoria superlahjakkuuksia ei löydy muilta Mestis-seuroilta.

Janne Seppänen, Santeri Vuoti, Aleksi Mäkelä ja Matias Haaranen ovat sopivassa iässä, eteenpäin tähtääviä ja menestysnälkäisiä pelimiehiä kaikki. Kun soppaan lisätään kokemusta ja lempääläistä intohimoa pursuavat Tommi Välimaa ja Sami Laakso, niin LeKi-keitto porisee pelillisesti hienolla tavalla.

RoKia vastaan LeKi on selvä ennakkosuosikki, vaikka totta kai esimerkiksi valmentaja Miikka Kuusela haluaa välttää puheita suosikkiasemasta. Kuusela muistaa kuluvan kauden varmasti elontiensä loppuun saakka, niin monenmonta koukkua ja kommervenkkiä kahdeksan kuukauden matkaan on mahtunut. Kuuselan valmennusura jatkunee KooVeessa ensi sesongilla, sikäli mikäli tamperelaiset säilyttävät Mestis-paikkansa raastavissa karsintapeleissä.

Kattaus on valmis. Lempääläinen urheilufani: käytä tilaisuutesi hyväksi ja nauti historiallisesta menestyssaumasta.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.