Mestis-kausi ollut kirjan arvoinen tarina – ”täytyy löytää Lempäälään uusi tori”

LeKin Mestis-joukkueen kippari Sami Laakso on jo aloittanut pudotuspeliparran kasvattamisen. Kuva: Antti Raunio

LeKin Mestis-joukkue pelasi erinomaisen runkosarjan ja sijoittui toiseksi. Joukkueen kapteeni Sami Laakso johtaa ryhmänsä pudotuspelien avauskierrokselle Rovaniemen Kiekkoa vastaan harvinaisessa asemassa: LeKi on ennakkosuosikki.

LeKin Mestis-joukkueen kapteeni Sami Laakso, millaisen arvosanan antaisit joukkueellesi runkosarjasta?

– Sijoituksellisesti 9,5. Mutta kokonaisuudessa kyllä täysi kymppi. Kun on nähnyt tämän kauden sisältäpäin, niin kyllähän siitä jo kirjan voisi kirjoittaa, niin monenlaista on tapahtunut.

Tuskin kukaan odotti ennen kautta, että LeKi tosissaan taistelee runkosarjan voitosta. Rehellisesti, kuinka iso yllätys menestys on ollut?

– Joukkuehan on ollut alusta asti hyvä. Ei se yllätys meille niin iso ole ollut, enemmän varmasti ulkopuolisille. Nuorten pelaajien valmius pelata tällä tasolla on ollut positiivinen yllätys. Ennen kautta emme niin tarkkaa tavoitetta asettaneet, kunhan pudotuspelipaikka tulisi. Joulun aikoihin kokoonnuimme tarkemmin miettimään, ja kotietu asetettiin kohteeksi, ja se saavutettiin.

Miten oma kautesi on mennyt? Sivuat Mestiksen piste-ennätystäsi, 14 pistettä, ja selvästi pienemmällä pelimäärällä.

– Päällimmäisenä on hieno fiilis siitä, että on pystynyt pelaamaan. Uran piti jo loppua, ikään kuin jatkoaikaa vedetään kaikkien loukkaantumisten jälkeen. Tuloksellisesti kausi on ollut oman urani paras, siihenkin on varmasti auttanut, että on oppinut nauttimaan enemmän eikä pienet vastoinkäymiset samalla tapaa vaivaa kuin ehkä ennen. Tilannetta katsoo ikään kuin erilaisesta kuvakulmasta. Aivotärähdykset eivät ole enää vaivanneet.

Mikä antaa eniten Mestis-arjessa?

– Kyllä se on se pukukoppielämä. Sellaista ei pysty kokemaan missään muualla. Se on jotain niin upeaa yhteisöllisyyttä, siksi se antaa niin paljon.

Olet kolmatta kautta kasvattajaseurasi kapteeni. Mitä kapteenius sinulle merkitsee?

– Se merkitsee suurta sydäntä. Päivän maksimi on minulle minimi, sitä se tarkoittaa. Meillä on onneksi useita hyviä vastuunkantajia, kuten Riku Väkiparta, Santeri Vuoti, Tommi Välimaa ja Aleksi Mäkelä muun muassa. Yritän löytää pienistäkin asioista positiivista.

Kun pudotuspelit alkavat, löytyykö sinulta erikoisia pleijaririittejä?

– Normiarki ei muutu, enkä ole nykyään taikauskoinenkaan. Pudotuspeliparta kasvaa, siihen ei kosketa.

Millä erikosasioilla LeKi menee pudotuspeleissä pitkälle?

– Kun pidämme positiivisen hengen ja hymyn huulilla. Se on ollut tänä kautena silmiinpistävän hienoa tässä joukkueessa. Kaikki mailanpuristus pois. Olemme nähneet, että oman tekemisen taso kyllä riittää.

Mikä muuttuu pudotuspelien alkaessa?

– Kyllä sen huomaa, kun ensimmäisen kerran runkosarjan jälkeen kokoonnutaan pudotuspelejä varten. Kevätaurinko paistaa, ja samalla pelin olemus muuttuu, sen aistii. Saimme runkosarjan päätöspeliin yhteistyöseurojen pelaajat takaisin rosteriin, se oli myös kevään merkki.

Puolivälierävastus on Rovaniemen Kiekko. Runkosarjan kohtaamisten voitot menivät 2–2, kaikki vierasvoittoja. Millainen pudotuspelivastus RoKi on?

– RoKia vastaan olemme pelanneet vaihtelevasti. Pystymme hallitsemaan heitä vastaan pelejä. RoKi on joukkueena melko arvaamaton, ja pitkä matkustus antaa oman lisämausteensa.

Puhutteko mestaruudesta vai onko sen maininta yhä myytti?

– Kyllä siitä ihan suoraan saa puhua ja olemme puhuneet. Puhumattomuus on ehkä 90-lukua. Tämä kevät on ainutlaatuinen tilaisuus niin seuralle kuin pelaajillekin. Unelmat peliin: olen sanonut pojille, että unelmani on nostaa kotikylän poikana kotikaukalossa mestaruuspokaalia.

– Haluamme, että se meidän kirja saa lopun, että se voidaan kirjoittaa. Samalla täytyy ehkä löytää Lempäälään kunnon toripaikka, että mahdutaan kaikki juhlimaan, mutta se on vain positiivinen ongelma.

Olette lanseeranneet #Saukkokevät-aihetunnisteen loppukaudeksi. Miksi kannattaa tulla seuraamaan Saukkokevättä?

– Hallilla aistii läsnäolon. Me pelaajat olemme niin kiinni tässä touhussa, että se varmasti tarttuu. Nyt ei tarvitse miettiä tulevaa eikä menneitä, vaan keskittyä vain yhden pelin voittamiseen. Olemme näyttäneet, että pelaamme viihdyttävää kiekkoa ja joukkueessa on useita tulevia tähtiä, joita kannattaa tulla seuraamaan nyt, koska pian he ovat isommissa sarjoissa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.