Edes armeija ei haitannut pistenikkarin hurjaa tahtia

Matias Haaranen (32) on vain 170 senttiä pitkä, mutta taitava luistelu ja pelirohkeus paikkaavat puuttuvia senttejä. Kuva: Antti Raunio

Matias Haaranen. Kuva: Harri Hedman

 

LeKin Matias Haaranen voitti runkosarjassa Mestiksen puolustajien pistepörssin. Kun usein armeija-aika on urheilijoille hieman hiljaisempaa vaihetta, Haarasen se auttoi uran parhaaseen kauteen. 22-vuotias puolustaja on noussut Mestiksen kirkkaimpien tähtien joukkoon.

LeKin puolustaja Matias Haaranen, millainen on kiekkotarinasi?

– Olen Riihimäeltä kotoisin ja pelasin C-junioreihin asti Nikkareissa. Meillä oli hyvä joukkue, jossa pelasi muun muassa LeKissä myös kiekkoileva Niko Lahtinen. Lukioaika meni Hämeenlinnassa ja pääsin hyvässä saumassa pelaamaan kauden HPK:ssa.

– Sitten lainalla LeKissä ja siirto TuToon ja taas paluu täksi kaudeksi Lempäälään. TuTossa voitimme hopeaa, mutta oma rooli ei ollut sellainen kuin halusin. LeKi sopi hyvin, kun alkoi armeija Parolassa ja oli tutut valmentajat.

LeKin runkosarjaa on ylistetty useaan otteeseen. Miksi joukkue oli niin vahva?

– Lainapelaajien määrää rajoitettiin täksi kaudeksi, joukkue on pysynyt hyvin kasassa. Moni pelaaja on ylittänyt itsensä ja pelannut uransa parasta kautta. Rento ilmapiiri ja mahdollisuus onnistua auttavat ja onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta. Ei ole tullut isoja lamakausia.

Pudotuspelit alkoivat RoKia vastaan puolivälierissä. Oliko ilmassa jännitystä?

– Päällepäin ei huomannut, mutta näkyi kyllä ensimmäisen pelin suorituksessa. Ei ihan mennyt niin kuin piti, onneksi voitimme. Toinen peli oli jo parempaa, mutta ei vielä mestaruustason kiekkoa.

Voitit runkosarjan puolustajien pistepörssin tehoilla 11+27=38. Mistä moinen vire?

– Syksyllä kävin armeijan ja kotiuduin joulukuussa. Sain pelata rennosti enkä stressannut liikaa, kun oli muutakin tekemistä. Teimme paljon maaleja, niin itsekin pääsi pisteille, ja iso rooli ja vapaat kädet hyökkäyspelissä ovat auttaneet.

Matias Haaranen valitsee maalin ennen syöttöä: hänen mukaansa puolustaja ei koskaan tee liikaa maaleja. Kuva: Antti Raunio

Sinut tunnetaan nopeana ja pienikokoisena taiturina. Oletko niin sanottu välihyökkääjä?

– Ajoittain kyllä olen, ja joskus puolustuspää jää liian vähälle huomiolle. Nyt isojen pelien tullessa täytyy taas keskittyä siihen paremmin. Mutta kyllä puolustaminenkin sujuu.

Seuran talousvaikeudet ovat olleet julkisuudessa. Kuinka se on vaikuttanut pelaajiin?

– Siitä on puhuttu silloin tällöin, eikä se ikinä ole hyvä juttu eikä kivaa kenellekään. Mutta ei se ole pelisuorituksiin vaikuttanut negatiivisesti mielestäni, ja olemme saanut siitä välillä vitsiäkin heitettyä.

Mihin asti LeKin rahkeet riittävät keväällä?

– Kun katsoo meidän kokoonpanoa, mielestäni meillä on sarjan paras joukkue! Kun saamme alkujännityksen jälkeen oman pelin rullaamaan kuten runkosarjassa, ei tarvitse tehdä edes sitä kahdeksatta ihmettä mestaruuteen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?