Lentiksen ikämieskultaa Lempäälään

Kuva: Marko Laakso
LeKin kultaiset lentopalloilevat nelikymppiset.

Lentopallokausi huipentuu muun muassa veteraanien SM-turnauksiin, joissa tunnetusti on kova taso. Kovaa ja korkealta iskettiin myös 40-vuotisten finaaleissa Oripäässä, mutta lopulta kaikista kovin tiimi oli Lempäälän Kisa, joka nappasi tasaisten pelien jälkeen kultamitalit kaulaansa.

Turnauksen tasaisuutta kuvaa, että LeKi pelasi kaikki viisi peliään ennen finaalia kolmen erän peleinä eli voitti neljä erin 2–1 ja hävisi yhden alkusarjassa samoin numeroin. Vasta finaali meni suoraan erin 2–0, kun Kuhmon Kiva-lentis nujertui viikonlopun viimeisessä otatuksessa.

Lekin sakissa kapteeni ja hakkurina pelannut takavuosien maajoukkue- ja liigatähti Mika Pyrhönen, yleispelaaja Tero Karppanen, sentteri Harri Mäkinen sekä yleispelaajana ja passarina vaihdellut Esa Kunnari tekivät kovinta jälkeä, mutta myös muu tiimi eli Jari Kukkonen, Jani Sahramäki, Kalle Laine, Petri Lignell, Jani Jokela sekä pelaajavalmentaja Marko Laakso uurastivat tiukan ja menestyksekkään viikonlopun.

– Me pelasimme tasaisesti ja kärsivällisesti. Hankalillakin hetkillä maltettiin eikä hötkyilty. Kahden päivän turnauksessa jaksaminen on isossa roolissa, kyllä Pyrhönen, Kunnari ja kumppanit olivat kovia härkiä kun pelasivat kovalla tasolla 15 erää, kommentoi Marko Laakso turnausantia.

SM-kulta veteraanisarjoista oli LeKille historian toinen. Muita mitaleita on lisäksi puolenkymmentä tullut viimeisten vuosien aikana.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.