Mestiksen kiekkojännäri tiistaina Lempäälässä – Jos tulee voitto, LeKi jatkaa välieriin

LeKin ja RoKin välinen pudotuspelisarja on ollut kovaa vääntöä etenkin maalinedustalla, eikä ylimääräistä tilaa ole annettu kummallekaan. Tommi Välimaa on rouhinut jo kaksi maalia.

LeKi – RoKi 2 – 1, LeKi – RoKi 4 – 2, RoKi – LeKi 2 – 5, RoKi – LeKi 8 – 6

Lempäälän Kisa ja Rovaniemen Kiekko pelaavat tasaista, jännittävää ja hyvätasoista pudotuspelisarjaa Mestiksen puolivälierissä. Vaikka LeKi tätä kirjoitettaessa johtaa otteluvoitoin 3 – 1, ovat kaikki pelit olleet kaukalossa hyvinkin tasaväkisiä.

Tiistaina pelataan Lempäälässä viides ottelu, ja mikäli LeKi sen voittaa, jatkuu hieno kausi välieriin. Jos taas voitto matkaa napapiirille, pelataan torstaina 28. maaliskuuta Rovaniemellä. Ja jos sielläkin Roki on parempi, legendaarinen ”game seven” mitellään Hakkarissa lauantaina 30. maaliskuuta. Jatkoon vaaditaan siis neljä voittoa.

–  Tiukkoja pelejä kaikki ovat olleet. Vielä meillä on oppimista otteluiden saranapaikoissa, tiivisti LeKi-valmentaja Miikka Kuusela sunnuntai-iltana hävityn ottelun jälkeen.

Saranapaikoilla viitataan pelin sisällä tapahtuviin pieniin hetkiin, missä voi tapahtua käänteitä suuntaan tai toiseen.

Esimerkiksi sarjan avauspelissä LeKi johti pelin viime minuuteilla maalilla ja RoKi vyöryi ylivoimalla tulittaen rumputulta kohti LeKi-maalia. Hyökkääjäkaksikko Sami Laakso – Lassi Vanhatalo heittäytyi kipua uhmaten usean lämärin eteen ja edesauttoi näin joukkueensa etenkin henkisesti ääritärkeään voittoon.

LeKin kantti ja joukkuepelaamisen fiilis ovat olleetkin pleijareissa huipputasolla.

– Yhtään ei jäädä kiinni tähän tappioon, vaan laitetaan kaikki mietteet ja lataukset seuraavaan. Kotihallissa on taas katkon paikka, jatkoi Kuusela.

Lempääläiset ovat onnistuneet kohtuullisen laajalla rintamalla. Viiden tehopisteen pelaajia ovat olleeta avausottelun sankari kahden maalin mies pakki Matias Haaranen, Rovaniemen ensimmäisessä pelissä hattutempun viimeistellyt Lassi Vanhatalo ja niin ikään kolme osumaa tappio-pelissä niitannut Niko Lahtinen.

Myös kokeneet play off-konkarit Tommi Välimaa (tehot 2+1), kapteeni Sami Laakso ja jykevä pakki Aleksi Mäkelä ovat syttyneet ilmiliekkeihin kauden tärkeimmällä hetkellä.

Maalissa Kimmo Rautiainen pelasi kolme loisto-ottelua, mutta kahdeksan takaiskua sisältänyt viimeisin ottelu oli häneltä heikompi. Kärkiketjuissa LeKiin Mikkelin Jukureista palannut Kristan Tanus hakee vielä tehoaan. Hienot kiemurat ja nerokkaat syötöt eivät ole vielä tuoneet Tanukselle tai ketjukumppaneille toivottavaa tehopläjäystä. Myös runkosarjassa tehoilleen Janne Seppäsen ruuti on ollut märkää RoKi-sarjan alussa.

Hakkarin kahdessa ottelussa lehtereillä oli mukavasti 412 ja 432 katsojaa. Luvut kalpenevat lappilaisten kiekkohuumalle, sillä Rovaniemellä vastaavat lukemat olivat 1653 ja 1176.

–  Vielä pitää löytää lisää äijää niin itsestä kuin joukkueestakin, piiskaa Miikka Kuusela legioonaansa kohti kiekkokauden huipennusta.

Kuva: Antti Raunio.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.