Valot sammuvat Pirkanmaalla ilmastotapahtumassa – Lempäälä ja Vesilahti loistavat poissaolollaan

Ruoka muodostaa viidenneksen päästöistä. Suurin osa päästöistä syntyy eläinperäisen ravinnon tuotannosta. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski.

Lempäälässä tai Vesilahdessa ei ole ilmoitettu järjestettävän yhtäkään maailmanlaajuiseen Earth Hour-ilmastotapahtumaan liittyvää tempausta. Valot sammuvat tulevana lauantaina klo 20.30 jälkeen tunnetuista maamerkkeistä, kun ilmaston puolesta järjestetään tapahtumia useissa kunnissa ja kaupungeissa ympäri Pirkanmaa ja Suomea.

Tampereella muun muassa Särkänniemi ja Tampere-talo sammuttavat valojaan tunnin ajaksi.

Tampereen kaupunki järjestää Earth Hour -tapahtuman lauantaina Vapriikissa, jossa luvassa on ilmastosankarien palkitsemista, musiikkia ja tulishow. Ylöjärvellä Siivikkalan koulu viettää ilmastoviikkoa koko viikon ajan.

Earth Hourin tunnetuin teko on sammuttaa turhat valot tunniksi, mikä on symbolinen ele ilmaston puolesta.

Tapahtuman antama valomerkki ilmaston puolesta korostaa kiirettä pikaisille ilmastopäätöksille. Huoli ilmastonmuutoksesta ja luonnon monimuotoisuuden häviämisestä yhdistää miljoonat ihmiset ympäri maailmaa. Viime vuonna Earth Houriin osallistui 188 maata tai maantieteellistä aluetta.

– Päättäjien on nyt kuultava maailmanlaajuinen vaatimus ilmaston ja luonnon puolustamiseksi. Heillä on oltava selkärankaa tehdä pikaiset ja riittävät päätökset ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi, sanoo WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder.

Suomessa Earth Hour kiinnittää erityisesti huomiota ruuan ilmastovaikutuksiin.

Monet koulut ja ravintolat tarjoavat ilmastoystävällisiä aterioita Earth Hour -viikolla ja -lauantaina. Esimerkiksi Valkeakosken kaupunki ja musiikkiopisto juhlivat tapahtumaa ilmastoystävällisen ruuan parissa Valkeakosken musiikkiopistolla musiikin siivittämänä.

– On ilahduttavaa, kuinka monet kunnat, koulut, ravintolat ja muut toimijat osallistuvat jälleen Earth Houriin ilmaston puolesta. Oma tapahtuma kannattaakin lisätä WWF:n Earth Hourin tapahtumakartalle ilmaiseksi, jotta ihmiset löytävät kotikuntansa tai -kaupunkinsa tapahtumat helposti, sanoo WWF:n viestintäasiantuntija Minttu-Maaria Partanen.

Paikalliset tapahtumat voi ilmoittaa sivulle https://www.earthhour.fi/tapahtumat/

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?