Vielä pääsee hiihtämään

– Hakkarissa pääsee vielä hiihtämään, ehkä enää tämän viikon. Kuva: Antero Korhonen

Monien yllätykseksi osa hiihtoladuista on vielä käyttökuntoisia, ja käyttäjiä oli ainakin vielä viikonvaihteessa.

Hakkarin valaistulla pääsi maanantaina hyvin hiihtämään perinteistäkin. Toki muutoksiakin on. Vesitornille ei enää pääse, vaan latu kulkee alakautta. Sillan alituksen jälkeen ei kannata jatkaa suoraan jäätikköistä paanaa alas, vaan kääntyä oikealle. Hiihtomaa-kukkulan kautta pääsee sujuvasti takaisin nelosen valaistulle.

Kuljun latu neloselta Heposuolle asti on kelvoton, mutta siitä eteenpäin hiihdettävissä. Monet Kuljun asemakylästä lähtevät käyvätkin kääntymässä Heposuolla. Latu Kuljusta Pirkkalan kuntoradalle asti on kunnossa myös perinteisen hiihtäjille.

Sääksjärven ja Rantalan saunan välinen latu on paikoin kaapeliasentajien työmaata, ja teiden ylityskohdat ovat jäisiä ja likaisia. Niinpä latua hoitava Matti Urvanta ilmoitti kunnan mSki -palvelussa: suljettu.  Sääksjärven liikekeskuksen ja radan välisestä ympyräladusta jäisen laskun sisältävä kolmannes on suljettu. Muu osa ladusta on luminen.

– Yöpakkasten ja päivälämpöjen yhteisvaikutusta on vaikea arvata.

Hakkarissa ja sieltä Kuljuun latuja hoitava Urvanta kuitenkin arvelee, että meneillään voi olla viimeinen hiihtoviikko. Viime vuonna hiihdettiin vielä huhtikuussa.

Perinteinen Innilän-Lastusten latuverkko Lempäälässä jouduttiin jäätymisen ja roskaantumisen takia sulkemaan kolmatta viikkoa sitten.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?