Entistä nuoremmat lapset päiväkerhoihin

Seurakunnan päiväkerhojen pienten ryhmäkokojen ansiosta lasten yksilölliset tarpeet tulevat huomioitua. Kuva: Tanja Meronen

Lempäälän seurakunnan päiväkerhoihin otetaan jatkossa 2–5- vuotiaita lapsia. Elokuussa alkaviin päiväkerhoihin pääsevät mukaan tämän vuoden toukokuun loppuun mennessä kaksi vuotta täyttävät lapset. Heidät otetaan mukaan pienten ryhmään tai sisarusryhmään sisarustensa kanssa.

Lapsi- ja perhetyön työalajohtajan Lea Blomqvistin mukaan seurakunnan varhaiskasvatus noudattaa samaa opetushallituksen varhaiskasvatussuunnitelmaa kuin kunnallinen varhaiskasvatuskin. Vetäjinä toimivat varhaiskasvatuksen ammattilaiset.

Päiväkerhoja järjestetään Sääksjärvellä, Kuljussa, Hakkarissa, Nurmella ja Lempäälän keskustassa 2–3 kertaa viikossa aamu- sekä iltapäivisin.

– Olemme kuulostelleet vanhempien toiveita. Mukaan pääsee nyt entistä nuorempia lapsia, kertovat lastenohjaajat Maija Laatunen sekä Elina Malmström Hakkarin päiväkerhosta.

– Jos vanhempia jännittää jättää lapsia hoitoon, voivat he jäädä itsekin tutustumaan päivän toimintaan, Malmström kannustaa.

Päiväkerhoissa on tärkeää lasten oma osallisuus, leikki ja tutkiminen. He taiteilevat, liikkuvat ja musisoivat innostuksen mukaan. Pienet ryhmät ja tutut hoitajat ovat seurakunnan päiväkerhojen vahvuus.

– Pienissä ryhmissämme on enemmän aikaa keskittyä yksittäiseen lapseen, antaa hänelle syliä sekä tukea häntä sopeutumisessa, Laatunen kuvailee.

Lapsilla on mukana kerhossa omat eväät. Se on lapsille mieluista puuhaa. Serkusten Livia ja Eevert Hakkaraisen mielestä parasta kerhossa on leikkiminen, etenkin kavereitten kanssa.

– Tyttöjen vaklaaminen pihalla on tosi hauskaa, Eevert Hakkarainen avaa puuhiaan.

Tilda Roinisen mieleen taasen ovat rauhallisemmat kotileikit.

Lisätietoja kerhoista ja ilmoittautuminen Lempäälän seurakunnan internetsivuilla www.lempaalanseurakunta.fi

Päiväkerhoja järjestetään Sääksjärvellä, Kuljussa, Hakkarissa, Nurmella ja Lempäälän keskustassa. Kuva: Tanja Meronen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.