Futsal-Liigan loppuhuipennus saamassa lempääläisväriä

Yasar Elbeller tehtaili Futsal-Liigan runkosarjassa kymmenen maalia akaalaisen Leijona-Futsalin paidassa. Kuva: Antti Raunio

Lempääläislähtöinen 23-vuotias futsalpelaaja Yasar Elbeller tavoittelee Futsal-Liigan mestaruutta akaalaisessa Leijona Futsalissa. Hänen joukkuekaverinaan on toinen lempääläiskasvatti Juhana Jyrkiäinen. Elbeller toteaa, että futsal on taitavien pelaajien laji, jossa kentällä täytyy todella ajatella, ja toivoo Loiskeen nousevan takaisin taistelemaan liigapaikasta.

Yasar Elbeller, mikä aikanaan sai panostamaan futsaliin jalkapallon sijaan?

– Juniorina pelasin Loiskeessa ja LeKi-futiksessa jalkapalloa, ja kun 2008–2009 FT Lempäälässä aloitettiin panostamaan futsaliin, huomasin, että tässä lajissa voi pärjätä korkeammallakin. Laji sopii minulle jalkapalloa paremmin: se on erittäin tekninen ja fiksujen pelaajien laji. Kentällä on pakko ajatella tarkasti, mitä tekee.

– Juniorivuosien jälkeen pelasin kolme kautta Sääksjärven Loiskeessa 1. divisioonaa. Sen jälkeen siirryin Akaaseen, tämä on neljäs kauteni Leijona Futsalissa. Kahdella viime kaudella olemme voittaneet SM-hopeaa ja -pronssia.

Futsal-Liigan välierät avattiin viikonloppuna ja vastassa on espoolainen GFT. Johdatte voitoin 2–0. Onko viime vuoden hopean jälkeen mestaruus selvä tavoite?

– Se on ainoa tavoite, kaikki muu on pettymys. Jo viime kauden hopea oli pieni pettymys. Mielestäni Suomen mestaruus on realistinen tavoite, olemme tämän vuoden puolella voittaneet 16 peliä putkeen. Se on tuonut hyvän ilmapiirin pukukoppiin, eikä turhaa puristamista ole ollut.

Futsalin pääsarja on amatöörisarja. Miten sarja voisi kehittyä?

– Uskon, että kun seurat pystyvät kehittämään toimintaansa yhä ammattimaisempaan suuntaan, kuten me viime vuosina, se tarttuu myös muihin ja nostaa sarjan tasoa. Vaikka ei saa ammattilaisen palkkaa, voi silti toimia kuten ammattilainen. Täytyy kehua meidän taustaorganisaatiota, pelaajat saavat keskittyä vain pelaamiseen.

Futsal lajina ei ole Suomessa noussut kovin suosituksi. Miten näet lajin aseman?

– Kyllähän futsal-kuplan ulkopuolella laji voi olla vielä melko tuntematon, välillä joutuu selittämään mitä futsal on. Medianäkyvyys on melko pientä, se on yksi syy, miksi laji on hieman marginaalissa. Lajin taso on mennyt kuitenkin selvästi eteenpäin 90-luvulta, kun futsal tuli Suomeen. Kovan luokan jalkapalloilijalla olisi oikeasti paljon tekemistä, että pärjäisi huippujoukkueiden pelissä. Kyllä jalkapallo ja futsal ovat aivan eri lajeja.

Loiskeen kaudet olivat isossa osassa urallasi. Millaisia muistoja niiltä vuosilta?

– Se oli hyvä ponnahduslauta ja muistot ovat hyvät. Kahdesti olimme liigakarsinnoissa, hieman jälkeenpäin harmittaa, ettei kotikylän joukkueella noustu liigaan. Viime aikojen tuloskehitystä olen seurannut hieman huolestuneena, kun kärkipaikkojen sijaan joukkue on ollut putoamistaistelussa. Onneksi sarjapaikka säilyi, tärkeää että perinteinen seura jatkaa 1. divarissa. Toivottavasti jatkossa Loiske taas taistelisi liigapaikoista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?