LeKi taisteli SM-parisprintissä neljänneksi

LeKin parivaljakko Sanni Alatalo (vas.) ja Leena Nurmi hiihti Äänekoskella SM-pariviestissä neljänneksi. Kuva: Esa Virtanen

Lempäälän Kisan naisten joukkue Sanni Alatalo ja Leena Nurmi saavutti alkuvaikeuksien jälkeen hiihdon SM-parisprintissä neljännen sijan. Kilpailu käytiin perinteisellä tyylillä ja erittäin raskaassa kelissä Äänekoskella, jossa yleisöä oli mukavasti paikalla. LeKi valitsi aloittajaksi Alatalon, jolla nähtiin olevan eväät pitää joukkue kärkiryhmän mukana loppukahinoita varten. Ankkuriksi taktikoitiin SM-sprintin vuosi sitten voittanut Nurmi. Olettamus oli, että hän pystyy mahdollisessa kirikamppailussa nopeana hiihtäjänä päihittämään tuntumassa olevat hiihtäjät.

Karsinnassa LeKin ykkösjoukkue hiihti toisessa erässä ja kakkonen (Eeva Nurmi/Oona Kettunen) ensimmäisessä.

Kakkosjoukkueen hiihto meni kaatuilujen vuoksi pilalle, kun Eeva Nurmi kaatui heti alkurytäkässä jääden montakymmentä metriä toiseksi viimeisenkin perään. Kakkosjoukkueen kilpailusta tuli näin takaa-ajo siitä, ettei joukkue jäisi aivan viimeiseksi. Ero seuraavaan parivaljakkoon kuroutuikin koko ajan tasaisesti, mutta Kettusen kaatuessa vielä tiukassa mutkassa suojaverkkoon, takaa-ajo kiristyi. Lopulta LeKi 2 oli erässään toiseksi viimeinen, mutta kakkoserästä yksi joukkue putosi LeKin taakse huonomman aikansa perusteella, joten loppusijoitus oli lopulta 28. Nurmi ja Kettunen hankkivat kuitenkin näin LeKille tärkeitä seuraluokittelupisteitä.

 

Toisen karsintaerän alussa Alatalo taisteli koko ajan kärkikolmikossa ja Nurmella oli melko helppo tehtävä pitää LeKi maaliin asti kolmen parhaan joukossa, millä varmistui suora paikka jatkoon. Nurmi kertoi väliajalla, ettei karsintaerä kovin helppo ollut.  Olo oli hieman väsynyt.

Ykköserän ylivoimainen kärkikaksikko oli Ikaalisten Urheilijat Maaret Pajunoja/Krista Pärmäkoski ja Hämenlinnan hiihtoseura Anni Kainulainen/Laura Mononen. Kolmas oli Siilinjärven Hiihtoseura.

LeKin erän voitti selvästi Kainuun hiihtoseura, jossa kärkihiihtäjänä oli Anne Kyllönen ja kakkososuudella Anita Korva. Kainuun taktiikkana oli, että maajoukkuehiihtäjänä Kyllönen hiihtää niin pitkälle karkuun, kuin mahdollista ja Korva koko ajan tasaisesti niin kovaa kuin pystyy. LeKin erässä toiseksi ja suoraan loppukilpailupaikkaan hiihti Vuokatti Skiteam Team – Kainuu Vilma Nissinen/Katri Lylynperä. Loput 12 joukkuetta menivät jatkoon aikojen perusteella.

 

Loppukilpailussa Alatalo pysytteli koko ajan hyvin viiden joukkueen kärkiryhmässä, jossa Ikaalinen, Hämeenlinna ja Kainuu erottuivat selkeäksi kärkikolmikoksi. Alatalo taisteli koko ajan neljännen ja kuudennen sijan ryhmässä, jota kuitenkin pari joukkuetta yritti tiukasti ottaa kiinni.

Nurmella oli alkupätkillä tahmeaa, mutta hän pystyi sinnittelemään 4.–6. sijan ryhmässä eikä suostunut siitä jäämään, vaikka välillä pahaltakin näytti.

Seitsemäs ja kahdeksaskin joukkue pääsivät Nurmen osuudella aika lähelle, mutta Alatalo pystyi aina repimään takaa-ajajiin jonkun metrin hajuraon pääsemättä heistä ratkaisevasti eroon.

Viimeiseen nousuun lähdettäessä Leena Nurmi sai uuden kirivaihteen päälle ja lähti viimeisessä nousussa viiden joukkueen ryhmässä ohituksiin ja kuittasi loppusuoran kaarteessa sisäkautta neljännelle sijalle ja piti sen vahvalla tasatyönnöllä loppuun saakka.

Neljäs sija maistui taisteluvoitolta. Joukkueen suorituksen arvoa nostaa se, että LeKi oli paras niistä seuroista, joissa ei ollut mukana yhtään maajoukkuehiihtäjää.

 

Parisprintin SM-kultaa voitti Ikaalisten Urheilijat, toinen oli Hämeenlinnan Hiihtoseura, pronssilla Kainuun Hiihtoseura. Lempäälän Kisan jälkeen viidenneksi tuli Vuokatti Ski Team Kainuu ja viimeisen palkintosijan eli kuudennen sijat otti Vantaan hiihtoseura joukkueella Eeva Ahervo/Mariell Merlii Pulles.

 

Lauantain ja sunnuntain kisat menivät LeKi-hiihtäjiltä laimeasti. Vapaan kympillä Sanni Alatalo oli 34., Oona Kettunen 69., Leena Nurmi 70. ja Eeva Nurmi 94. Mukana LeKistä olivat myös Esa Seppä (138.) ja Valtteri Niskanen (144.)

Sunnuntaina takaa-ajona hiihdetyssä perinteisen kympillä LeKin naiset taas piristyivät, sillä Alatalo nousi sijalle 23., Leena Nurmi sijalle 34. ja Eeva Nurmi sijalle 67. Seppä nousi sijalle 88. Kaikki SM-kisoissa loppuun hiihtäneet tuovat seuralleen seuraluokittelupisteitä, joten hyvä pistepotti viikonlopusta LeKille tuli.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.