Toivot nousivat kolmosdivariin

Kuva: Juha Raunio
Lempäälän Toivot jyräsivät salibandyn kolmosdivariin.

Lempäälän Toivojen jo useamman kauden mittainen haave nousta nelosdivisioonasta pykälän ylemmäs toteutui.

LeTo voitti kaksiosaisessa nousukarsintaturnauksessa ensiksi Nokian KrP:n kolmosjoukkueen maalein 5–2. Ratkaisupeli käytiin Ekuumeenista Palloa vastaan, joka tuli kolmosen karsijan paikalta tärkeään kamppailuun.

LeTo piti päänsä kylmänä, käytti hyvää vauhtipeliään edukseen ja voitti EPa:n maalein 4–2.

– Mahtava fiilis, tätä on haettu vuosien ajan. Monena kautena olemme jääneet kolmanneksi eli niukasti nousuviivan alapuolelle, iloitsi Toivojen puuhamies Jussi-Pekka Okero.

– Tänä vuonna treeni-into on ollut aika vaisua, muutamilla edelliskausilla on harjoiteltu enemmän, mutta nyt tuli nousu. On tämä palloilu kummallista, Okero hymähti.

LeTo sijoittui sarjassa kakkoseksi, mutta nousutavoite oli kaiken aikaa joukkueen mielissä.

– Pelaajiston tahtotila oli nousu, LeTo on ollut vuosia nelosdivarin kärkikahinoissa, joten ensi kaudella on kiva testata kolmosen meno ja meininki, joukkueen valmentaja Antti Vettenranta tuumasi.

Vettenranta aisaparinsa Jussi Kolehmisen kanssa jatkaa pelaajavalmentajina kolmosdivarissakin. Pelaajakartoitusta ovat Okero ja Jarno Nieminen tehneet jo jonkin aikaa.

– Alustavia keskusteluita on käyty muutamien kovien pelimiesten kanssa. Nousun totutuminen tuskin vaikeuttaa pelaajaneuvotteluita, arvioi Okero.

Niko Björksten (42 tehopistettä runkosarjassa), Sasu Hovi (30), Jussi Kolehmainen (28), Jouni Autti (23) ja Leevi Salonen (22) ylsivät runkosarjassa yli 20 tehomerkinnän rajaan. Molareista Juha-Matti Laakso pelasi Aki Jukkolaa enemmän ja ylsi yli 71 prosentin torjuntavarmuuteen. Karsintaotteluiden sankari oli loukkaantumisestaan kreivin aikaan toipunut Kalle Mäkinen, joka takoi kahdessa pelissä tehot kolme maalia ja yksi syöttö. Björksten teki myös kolme osumaa ja Mikko Särkimäki syötti kolme. Laakso onnistui karsintapelissä loistavasti, vaikka selkäkrampit miestä piinasivatkin.

Vesilahden Visan taival päättyi toisessa nelosdivarilohkossa kolmossijaan ja jäämiseen pisteellä ulos nousukarsinnoista. Vuoden 2019 puolella Visa nappasi seitsemän voittoa, yhden tasapelin ja kärsi kaksi häviötä. Topias Lammensalo, Viljami Kyrkkö ja Lassi Aalto olivat kovimmat pinnahaukat, Otso Harmaala oli yksi koko sarjatason parhaista molareista, torjuntaprosentilla 85.

Lempäälän Sport täyttää nelosdivarissa lempääläisjoukkueen paikan, sillä Sport nappasi toisen nousupaikan peräkkäisinä vuosina ja raivasi tiensä neloseen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.