Tartu hetkeen LeKi

Nyt on momentum. Suden hetki. Carpe diem.

Lempääläisessä urheiluelämässä on tänä keväänä oiva sauma saavuttaa jotain suurta. Nimittäin voittaa jääkiekon Mestiksen mestaruus. Lempäälän Kisalla on koossa voittamaan kykenevä joukkue, hyvä ja sitoutunut valmennus ja taatusti koko kovia kokeneen organisaation tahtotila on huipussaan.

Eri urheilulajeja on turha peluuttaa vastakkain ja vertailla toisiinsa. Mestiksessäkin oli puolenkymmentä vuotta sitten kolme kovaa seuraa mukana eli Vaasan Sport, Kouvolan KooKoo ja Mikkelin Jukurit, jota kaikki nostettiin Liigaan ja toimivat nyt täysammattilaisorganisaatioina maan seuratuimmassa sarjassa. Mestiksen urheilullinen ja imagollinen taso toki notkahti kyseisen trion lähdettyä, mutta edelleen Mestiksestä voi puhua koko maankin mittapulla mitattuna yhtenä suurimmista sarjoista.

Menneen Mestiksen runkosarjan 300 ottelussa kävi yhteensä katsojia 231 331 silmäparia, mikä tekee kunnioitettavat 771 katsojaa per ottelu. Vain Liiga, jalkapallon Veikkausliiga ja pesäpallon Superpesis-sarja ylittävät Mestiksen katsojalukemat.

LeKinkin yleisömäärät ovat kasvussa, johtuen totta kai viihdyttävästä ja voittavasta pelistä. Yhteensä Lempäälässä runkosarjassa kävi 9546 katsojaa 25 kotiottelussa, mikä tekee 381 silmäparia ottelua kohden. Toki lukema voisi olla isompikin, mutta tärkeintä on, että yleisö on löytänyt Hakkariin yhä enenevässä määrin. RoKi-sarjan kolmea kotipeliä kävi seuraamassa 440 henkeä ottelua kohti.

LeKi joutui Rovaniemen Kiekon kanssa lujille, ottelusarja päättyi lopulta voitoin 4–2. Kuten LVS:n nettijutuissa uutisoitiin, oli etenkin viimeinen peli Rovaniemellä värikäs, varsinkin sen kotiinlähtöhetki. RoKi ja kannattajajoukkonsa Shamaanit ottivat pisteet kotiin tuomitsemalla typerän LeKi-bussin renkaiden viiltelyn jyrkästi. Shamaanit vetosivatkin Etelä-Suomen kannattajiinsa, että tulevat korvaukseksi Hakkariin seuraamaan välieräsarjaa KeuPaHT:ta vastaan.

Lempääläisten bussiseikkailu ylitti liki kaikkien tiedotusvälineiden uutiskynnyksen, mikä LeKin leirissä kannattaa ottaa ilolla vastaan. Tärkeää seuran tunnettavuudelle on, että esimerkiksi laajalevikkisten iltapäivälehtien uutisriman yli pääsee. Tulevaan kauteen valmistautuessa kaikki tunnettavuus tulee repiä irti, jotta myös seuran talouspuoli pikku hiljaa kehittyisi joukkueen urheilulliselle tasolle.

KeuPa on LeKille kova vastustaja, vaikka runkosarjan sarjataulukossa seurojen ero oli iso. LeKi kokosi 95 pistettä ja KeuPa 69. Keskinäisissä peleissä keuruulaiset olivat hankala vastus nappaamalla neljästä pelistä kolme voittoa. Nuoret JyP-taustaiset tehopelaajat Anttoni Honka ja Anton Stråka ovat liigakauden loputtua edustaneet KeuPaa. Keskisuomalaisten vaarallisimmat miehet löytynevät kuitenkin kolmikosta Jesse Pelamo, Juuso Mörsky ja Janne Kumpulainen.

LeKi jyräsi RoKi-sarjan tasaisella rintamalla, mutta etenkin terrierimäisen hyökkääjän Niko Lahtisen vahva tehovire on ollut iso plussa. Peräti 11 pelaajaa kokosi joko neljä tai enemmän tehomerkintöjä, mikä on äärimmäisen hyvä juttu. KeuPa ei voi keskittyä vain yhden ketjun eliminoimiseen, kun maaleja syntyy kaikilta neljältä vitjalta.

Kokeneen pakin Aleksi Mäkelän loukkaantuminen on isoin takaisku. Viimeisen RoKi-kotipelin Mäkelä seurasi hallin kahviosta kyynärkepeillä raput ylös konkaten.

Toisessa välieräparissa ottelevat TuTo ja Ketterä. Jos pitää veikata, nähdään Mestiksen finaaleissa LeKi ja TuTo.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.