Paholaisen muikku, haukisipsi, pekonilohi – Suomen suosituin ruokabloggaaja valmistaa kalaherkkuja. Lempääläisestä tuli vahingossa ammattibloggaaja

Peggy Thomas ei voinut blogia perustaessaan kuvitellakaan, että siitä voisi saada elinkeinonsa.

Suomen suosituimman ruokablogin “Peggyn pienen punaisen keittiön” pieni punainen keittiö sijaitsee Lempäälän Sääksjärvellä. Peggy Thomaksesta tuli ammattibloggaaja vahingossa.

Kaikki alkoi kuusi vuotta sitten ideasta välittää perheen kuulumisia brittisukulaisille blogialustalla. Sukulaisille tarkoitetut kakkujen kuvat lasten syntymäpäiviltä löysivät yht’äkkiä parituhatta katsojaa niin Britanniasta kuin Suomestakin. Thomas säikähti ilmiötä luullen sitä virukseksi, kun ei ollut tajunnut blogin olevan julkinen.

− Siinä sitä sitten puntaroin, hävitänkö äkkiä kaikki kuvat vai keksinkö blogille nimen. Päädyin kokeilemaan tietoisesti kakkubloggaamista ja keksin nimen Peggyn pieni punainen keittiö, Thomas nauraa.

Tämän vuoden helmikuun aikana blogissa on vieraillut 70 000 yksittäistä lukijaa 150 000 käynnin verran. Blogi on palkittu Suomen parhaana ruokablogina, media kirjoittaa siitä säännöllisesti ja onpa Thomas vieraillut myös televisio-ohjelmissa. On ihan tavallista, että sääksjärveläisrivitalon pihassa näkyy iltapäivälehtien autoja.

− Tärkeintä on olla oma itsensä ja tykätä siitä, mitä tekee. Kauaa ei kukaan jaksa olla jotain muuta kuin on. Aitous näkyy ja ihmiset tykkäävät siitä, avaa omasta mielestään vahingossa tapahtuneita onnistumisiaan Peggy Thomas.

Thomasten perheen arkeen ja ammatinvalinnan etuihin kuuluu hyvistä raaka-aineista rakkaudella valmistettu ruoka. Ammatikseen bloggaavan perheessä on tavallista, että juhannuksena syödään joulukalkkunaa ja ystävänpäivänä katetaan halloween-kemut

Peggy Thomas ideoi, valmistaa ja kattaa ruuat itse.
Hän myös kuvaa, videoi ja editoi sisällöt itse. Silloin tällöin apuna häärii hänen tyttärensä Sophia Thomas.

Yhden ruokakuvan tekeminen voi viedä päiviä. Jos juhlapöytään pitää saada kuusi ruokalajia, aloitetaan valmistelut jo päiviä aiemmin.

− Aina ei ole helppoa. Joskus joudun tekemään ruuan viiteen kertaan, että maku on kohdillaan ja kuvat onnistuvat, paljastaa Thomas.

Yhden ruokakuvan tekeminen voi viedä päiviä. Jos juhlapöytään pitää saada kuusi ruokalajia, aloitetaan valmistelut jo päiviä aiemmin.

Peggyn pieni punainen keittiö on saanut eniten julkisuutta Igorin kana -reseptillään. Kova sana ovat olleet viime aikoina myös kalaruuat. Vasta julkaistun Parhaat kalareseptit -kirjan valmistamisen aikaan Thomaksen perheessä syötiin puolen vuoden ajan lähes joka päivä kalaruokia. Silti perheessä ei ole kyllästytty niihin, nytkin pöytään katetaan taivaallisen kutkuttavan makuista aasialaista kalakeittoa.

Näyttävän kirjan ja sadan reseptin kuvien takaa löytyy mielenkiintoisia, paikallisia tarinoita. Suurin osa kuvista on otettu kodin läheisten Iso-Kyynäröjärven ja Höytämöjärven rantamilla.

− Ruokien kuvaaminen luonnon kanssa ei aina suju ihan yhteistyössä. Viime kesänä kuvaamista terrorisoivat ampiaiset, Thomas muistelee.
Myös keli vaikuttaa siihen, kuinka kauas kotiovelta ruokalautasten kanssa voi lähteä niitä kuvaamaan. Thomas onkin naapureilleen tuttu ilmestys räpsiessään ruoka-annoksistaan kuvia leikkikentän viereisessä metsikössä.

− Tämä kirja on tehty perinnöksi lapsilleni. Halusin, että minusta ja bloggarin työstäni jää muisto kirjoihin ja kansiin, Peggy Thomas kertoo.

Näyttävän kirjan ja sadan reseptin kuvien takaa löytyy mielenkiintoisia, paikallisia tarinoita. Suurin osa kuvista on otettu kodin läheisten Iso-Kyynäröjärven ja Höytämöjärven rantamilla.

Thomaksen ja Pirkan Opiston kalaruokakurssi Sääksjärven koululla varattiin loppuun. Suomalaisten kiinnostus kalaruokiin on selkeässä nousussa ja kuluttajat kaipaavat uudenlaisia ideoita kalan käyttöön.

Paikallisten ruokakauppojen valikoimat ovat tulleet Thomakselle tutuiksi. Raaka-aineet ja kattaustarvikkeet ovat arvokkaita. Bloggarin ansiot koostuvat yritysyhteistyöstä, sponsorien näkyvyydestä lähinnä somessa, valokuvaamisesta, kuvaoikeuksista, reseptien laatimisesta sekä muusta sisällön tuottamisesta.
Lisäksi bloggaaja keskustelee tuntikaupalla seuraajiensa kanssa. Lisäksi Thomasta työllistävät erilaiset haastattelu- ja juontokeikat. Bloggaaminen on Suomessa kovin Helsinki-keskeistä.

− On ihan tavallista, että yllätytään, kun kerron olevani Pirkanmaalta Lempäälästä, Thomas naurahtaa. En käy juurikaan alan ruokatapahtumissa, sillä perhe-elämä ja parin tunnin matka Helsinkiin eivät tue kemuissa ravaamista, jatkaa Thomas.

− Moni asia tapahtuu ihan vain suunnittelematta. Menet tekemään jotain ja rohkaistut ehdottamaan oikealle taholle. Sitten siitä syntyykin jotain suurempaa, jota et ole koskaan osannut kuvitella. Ellei oma rohkeus aivan riitä, rohkaisee mieheni kokeilemaan, Peggy Thomas paljastaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?