Lempäälän Las Vegas -ilmiö laajenee Ruotsiin – RealMachinery teki isot kaupat ja lähtee naapurin rahakkaille inframarkkinoille

RealMachinery-konserni on ostanut ruotsalaisen PG Rental & Trading AB:n.

RealMachinery-konserni on ostanut ruotsalaisen PG Rental & Trading AB:n koko osakekannan ja panostaa palveluliiketoimintaansa sekä Suomessa että Ruotsissa. Naapurimaassa infrarakentamisen markkinat ovat moninkertaiset Suomeen verrattuna ja alan kannattavuus on parempi.

Lempäälään huhtikuussa 2019 valmistunut yli 3300 m2:n varusteluhalli tukee yrityksen tavoitetta olla toimialan asiakaslähtöisin toimija Pohjoismaissa. RealMachineryn myymät ja vuokraamat koneet tulevat maahan puolivalmiina ja ne kootaan yksilöllisesti. Koneisiin valitut komponentit dokumentoidaan hyvin, mikä helpottaa mahdollisia vara- tai lisäosien hankkimista tulevaisuudessa.

PG Rental -yritysoston lisäksi kasvua haetaan yhteistyösopimuksella Metso Minerals Oy:n kanssa.  RealMachineryn on jatkossa RealMachinery on Metson kumppani Jonsson & Söner -laitteiden After Sales -palveluissa, J&S-murskaus- ja seulontalaitteiden myynnissä, vuokrauksessa sekä Metso-konsernin valmistamien, käytettyjen murskien ja seulojen myyntikanavana. Vuokraukseen tulevat, Ruotsissa ja Norjassa hyvin tunnetut koneet saavat RealMachineryn kautta näkyvyyttä Suomessa.

– Parempi uskoa kun investoidaan, RealMachineryn toimitusjohtaja Mikko Uusi-Marttila naurahti miettiessään 5 miljoonan euron investointia uuteen halliin Realparkissa.

– Viime vuonna konepuoli kasvoi 16 % liikevaihdon ollessa 76 miljoonaa euroa. Tänä vuonna budjetoitu tavoite on 91 miljoonaa euroa. After Sales ja vuokraus tuovat meille suhteellisesti enemmän kasvua.

RealMachinery etsii osaavaa henkilöä After Sales myyntiin ja panostaa uusasiakashankintaan ja markkinointisegmentin löytymiseen.

Vuonna 2010 perustettu RealMachinery Oy on valtakunnallinen konetalo, joka myy, vuokraa, huoltaa, korjaa sekä varustelee maanrakennuskoneet jokaiseen käyttötarkoitukseen. Konserniin kuuluu RealMachineryn lisäksi Dae-Tek Oy, jolla on yli 25 vuoden kokemus konekaupasta ja maahantuonnista, RealLift Oy, joka on erikoistunut nostolaitteiden sekä trukkien myyntiin sekä RealParts Oy.

Teksti ja kuvat: Piia Kylliäinen

RealMachineryn Mikko Uusi-Marttila ja Metso Mineralsin Toni Laaksonen allekirjoittivat yhteistyösopimuksen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.