LeKi tasoitti välieräsarjan ja osui kuudesti – Matias Haaranen heilui ykköspyssynä: vierasvoitto viimeksi 2016

Matias Haaranen teki kaksi maalia ja syötti yhden Keuruulla, kun LeKi tasoitti sarjan 2-2:een. Kuva: Antti Raunio

Lempäälän Kisa jatkoi nousuvirettään Mestiksen välierissä, kun lauantaisen kotivoiton jatkoksi Kisa voitti KeuPan vierashallissa Keuruulla. Ketsuppipullo aukesi oikein kunnolla LeKi takoessa kuusi osumaa. Lopulliset maalimäärät LeKille 6–3 (3–1, 0–2, 3–0) ja sarja on nyt tasan 2–2.

Keuruun jäähalli ja KeuPa on ollut Kisalle viime vuosina melkoinen mörkö: Runkosarjan viimeisessä pelissä LeKi voitti KeuPan 5–3 Lempäälässä. Se voitto katkaisi yhdeksän peräkkäisen tappion putken KeuPalle. Vierashallissa tappioputki kuitenkin vielä jatkui, kun LeKi hävisi välieräsarjan toisen pelin, muttei enää neljättä.

LeKin tiedotus kaivoi tilastoista tiedon, milloin Kisa viimeksi voitti Keuruulla: kalenterissa saadaan peruuttaa 2,5 vuotta: 21.10.2016. Vierasvoitto välierissä oli arvokas paikka muuttaa tilastoa.

LeKin suurin sankari oli puolustaja Matias Haaranen. Hän teki kaksi maalia ja syötti yhden. Kolmanteen erään lähdettäessä peli oli 3–3, kunnes Haaranen astui esiin. Ensin rangaistuslaukauksesta johtomaali ja pian rannelaukauksella peli 5–3:een. Siitä ei enää KeuPa toipunut, ja Janne Seppänen teki loppuluvut tyhjään maaliin

Puistola maajoukkuetehtäviin

LeKin kokoonpanosta puuttui Patrik Puistola, joka lähti Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukaan MM-leiritykselle. Myös puolustaja Santeri Arousva puuttui kokoonpanosta. Kristian Tanus puolestaan palasi kahden pelin jälkeen takaisin, ja Juuso Papinsaari ja Joni Kuivila nousivat mukaan rosteriin.

Peli alkoi vauhdilla, kun kahdeksassa minuutissa tehtiin neljä maalia. KeuPan Jesse Pelamo aloitti, mutta sitten iski LeKi kolmesti alle neljään minuuttiin. Juuso Papinsaari tasoitti uransa ensimmäisellä Mestiksen pudotuspelimaalilla, Sami Laakso ja Niko Lahtinen lisäsivät johtoa. KeuPa oli pakotettu aikalisään jo ajassa 7.10.

Ottelussa nähtiin useita maaliryppäitä. Toisen erän molemmista osumista vastasi kotijoukkue KeuPa. 65 sekunnissa peli muuttui LeKin kahden maalin johdosta tasatilanteeseen 3–3:een, kun Jani Ollitervo ja Olli-Petteri Viinikainen ohittivat Kimmo Rautiaisen.

Kolmannessa erässä LeKi teki henkisesti tärkeän nousun, jota johti puolustaja/välihyökkääjä Haaranen. Syöttötilastossa nousi esille Tommi Välimaan kaksi syöttöpistettä. Maalinsuulla Rautiainen torjui 27 kertaa, KeuPan Samuli Tervo 29 kertaa.

Sarjassa pelataan ainakin kuusi ottelua. Ensi keskiviikkona pelataan Hakkarissa ja perjantaina Keuruulla. Jos tarvitaan seitsemäs peli, pelataan se lauantaina Lempäälässä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?