LeKin A-nuorille kunniakas hopeamitali Mestiksestä

LeKin ja KooVeen välinen finaalisarja oli tiukka, tunteikas ja vauhdikas, jossa tamperelaiset olivat potkun edellä. Kuva: Antti Raunio

Hakkarin hallin yli 600 katsojaa näkivät perjantaina 5. huhtikuuta todella tunnelmallisen ja tunteikkaan jääkiekko-ottelun, kun Lempäälän Kisa ja Tampereen KooVee ratkaisivat A-junioreitten kullan ja hopean kohtalon. Lempääläisjoukkuetta kannattaneet joutuivat nieleskelemään pettymyksen karvautta, kun KooVee tuli pelin lopussa ilman maalivahtia pelaten tasoihin ja jatkoajan kolmannella peliminuutilla tamperelaisten Valtteri Peltonen ratkaisi ja katkaisi ottelun maalillaan. Lopputulos oli 5–6.

Vaikka pettymys lempääläisleirissä oli silminnähtävän iso, kirkastuu hopea ajan kanssa. Nils Hagmanin ja kumppaneiden tekemä laadukas työ valmennuksessa tuotti jo toisen hopean peräkkäisinä vuosina, siitä kannattaa olla ylpeä.

KooVee-sarjassa ensimmäinen ottelu oli numerollisesti selkeämpi. Lukemat 5–2 pitää sisällään sen, että KooVee iski kaksi viimeisintä maaliaan tyhjiin LeKin yrittäessä ilman molaria päästä tasoihin. Jussi Laulajainen oli LeKi-hahmo kahdella maalillaan.

Tästä maalipaikasta KooVee teki voittomaalin jatkoajalla. Kuva: Antti Raunio

Hakkarin pelissä LeKi oli pitkään kuskin pukilla ja johti parhaimmillaan kahdella maalilla. Kaiken aikaa LeKi piti niukan johtonsa, saumoja pelin ratkaisemiseen lempääläisillä oli useita. KooVee pelasi rohkeasti, ja kun lempääläiset kovassa paineessa sortuivat virheisiiin, pääsivät tamperelaiset ajassa 58.12 tasoihin 5–5:een. LeKin maaleista vastasivat Oskari Rauhala (2), Saku Aavajoki, Niko Kakko ja Jere Koskinen.

Juniorijoukkueiden tapaan myös LeKin joukkue muuttuu tulevaksi kaudeksi, kun osa pelaajista vanhenee junioreista ulos ja osa etsii paikkaa miesten joukkueista. Hakkarin hallilla kiertävien huhujen mukaan Nils Hagman olisi osa ensi kauden LeKin miesten Mestis-joukkueen valmennustiimiä.

LeKin Juuso Papinsaari urakoi viikolla sekä edustuksessa Mestiksessä että A-junioreissa. Kuva: Antti Raunio

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.