LeKin Sanni Alatalo oli vahvassa hiihtovireessä Ylitorniolla

Sanni Alatalo oli lopputalven hyvässä hiihtovireessä. Nuorten SM-hiihdoista tuli kullan lisäksi kuvassa oleva hopeamitali takaa-ajosta. Ylitorniolla tuli kauden lopuksi tähän mennessä paras yleisten sarjojen SM-sijoitus, 14. Kuva: Petri Alatalo

LeKi varmisti hiihdon Suomen viesticupin loppupisteissä kymmenennen sijan sijoittumalla Ylitornion päätösviestissä sijalle 11.

Leena Nurmi aloitti viestin, mutta taipui sijalle 16. ja 48 sekuntia kärjen perässä. Isä Jussi Nurmi totesi, että tyttärellä on tekniikka hyvässä kunnossa, mutta seinä nousee heti pystyyn, kun kroppa joutuu maitohapoille.

Tästä syystä Nurmi ei hiihtänyt sunnuntaina kolmeakymppiä, vaan ryhtyi valmistautumaan ensi lauantaina hiihdettävään Ylläs-Levi-hiihtoon, jossa matkana on 70 kilometriä eikä siinä mennä niin paljoa maitohappoalueelle.

Sanni Alatalo nosti toisen osuuden kuudenneksi nopeimmalla osuusajalla LeKin sijalle 10. Alatalo kertoi hiihtonsa olleen jaksavaa, ja erityisesti ylämäissä meno tuntui hyvältä.

Eeva Nurmi joutui päästämään ankkuriosuudella yhden joukkueen ohitseen, mutta kertoi hiihdon menneen hyvin ja hänen oman kuntotasonsa mukaisesti. Nurmi paikkasi ankkuriosuudella Oona Kettusta, joka lopetti kilpailukautensa Äänekosken SM-hiihtoihin. Kettunenkin on kärsinyt viime aikoina yliväsymyksestä, mistä syystä hän katsoi parhaaksi ryhtyä lepäämään ja aloittaa siten valmistautumisen uuteen hiihtokauteen.

 

LeKin naisjoukkue joutui sairastelujen vuoksi jäämään kokonaan pois kahdesta cupviestistä, avauskilpailusta Vuokatissa sekä iltakilpailuna hiihdetystä viestistä Vantaalla. Cup-pisteet tulivat SM-viestin kuudennesta sijasta, SM-parisprintin neljännestä sijasta sekä nyt Ylitornion 11:nnestä sijasta. Henkilökohtaisen cup-kilpailun loppupisteissä Leena Nurmi oli 14:s ja toiseksi parhaana lekiläisenä Sanni Alatalo sijalla 33.

Sunnuntaina naiset mittelivät SM-mitaleista 30 km:n matkalla. Sanni Alatalo teki uransa parhaan hiihdon yleisten sarjojen SM-hiihdoissa sijoittuen 14:nneksi.  Alatalo kertoi olevansa erittäin iloinen, että näin kauden loppuun tuli hyvä hiihto. Eeva Nurmi oli kisan 5:s.

Miesten 50 km:llä LeKin Arto Hakala oli 88. ja Esa Seppä yhden pykälän huonommalla sijalla. Molemmat kertoivat olleensa raskaalla radalla hiihdetyssä kilpailuissa kovilla. Sepälle matka oli erityisen raskas sen vuoksi, että ruoka ja juoma eivät kunnolla imeytyneet, mistä syystä maha oli sekaisin ja energiat loppuivat heti alkuunsa.

 

LeKin viestihiihtoja haittasi koko talven hiihtäjien sairastelut ja muut haitalliset yhteensattumat, mistä syystä cup-viesteihin ei saatu kokoon yhtään miesjoukkuetta.

Piirinmestaruusviestissä LeKin miesjoukkue oli kolmas ja naiset voittivat oman viestinsä.

Ensi kaudella on tarkoitus varmistaa, että LeKi saa jokaiseen cup-viestiin vähintään yhden naisjoukkueen. Neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä kahden nuoren hyvän naishiihtäjän liittymisestä LeKin riveihin. Jos suunnitelmat toteutuvat, LeKillä on ensi kaudella kuusi nuorta naishiihtäjää, joista voidaan parhaimmillaan saada kokoon kaksikin joukkuetta cupviesteihin. Seuratoiminnan yksi keskeinen tavoite on, että joukkueille saataisiin lisäksi vähintään yksi varahiihtäjä omista HS-hiihtäjistä.