LeKin ja KeuPaHT:n välieräsarjasta tulossa trilleri

Lempäälän Kisan ja Keuruun Hockey Teamin välisestä Mestiksen välieräsarjasta odotettiin tasaista, tunteellista ja tasokastakin jääkiekkosirkusta. Ja kaikki mainitut elementit ovat jo nähty, kun sarjaa on tahkottu neljä peliä.

Aluksi ensiviulua kielitti keuruulaiset, mutta sitten voittotorven törähtelyitä on tullut lempääläisten leiristä eli voitot ovat tasan 2– 2. Seuraava koitos käydään Hakkarissa keskiviikkona, sen jälkeen on ensimmäinen ratkokamppailu Keuruulla perjantaina 12. huhtikuuta, ja jos trilleri etenee seiskapeliin, käydään se Lempäälässä lauantaina 13. huhtikuuta.

Yleisö on herännyt Pirkanmaan ja Keski-Suomen kamppailuun mukavasti. Lempäälässä pelejä on katsellut 607 ja 587 katsojaa ja Keuruulla liki täysin identtisesti 611 ja 579.

Maanantai-iltana LeKi oli tiukan paikan edessä vieraspelissä, mutta klaarasi sen upeasti lukemin 6–3. Aaltoilevan pelin sankariksi nousi taitava pakki Matias Haaranen, joka iski ensiksi päätöserän alussa rankkarista johto-osuman ja kruunasi iltansa iskemällä Tommi Välimaan ja Erkka Seppälän esityöstä lempääläisten viidennen maalin.

Haaranen on neljän pelin jälkeen tehokkain LeKi-pelaaja kahdella maalillaan ja kolmella syötöllään. Muutama keuruulaisfani on ottanut moukkamaisesti LeKin Tommi Välimaan hampaisiinsa huutelemalla hänelle katsomosta kaikenmaailman henkilökohtaisia törkeyksiä. ”Välly” on vastannut jokusen ”fanin” hölmöilyyn tekemällä loistavat tehot 1 + 4 sekä uurastamalla aivan häikäisevästi eritoten alivoimilla. Muutkin ”oman kylän pojat” eli Sami Laakso ja Juuso Papinsaari ovat esiintyneet niin ikään loistavasti. A-junnujen hopeamitalisti Papinsaari iski Keuruulla LeKille sen ensimmäisen maalin.

Maalivahdit ovat aina tällaisten ottelusarjojen ratkaisijoita. Keuruun Samuli Tervo oli kahdessa ensimmäisessä pelissä LeKin Kimmo Rautiaista ripauksen parempi, mutta seuraavissa otteluissa vaaka kääntyi Rautiaisen eduksi. Savonlinnalaisjuurinen torjuja on ollut varma ja rauhallinen. Juuri sellainen veskari, joka voi viedä joukkueensa pitkälle, sinne kuuluisaan ”päätyyn” asti.

Se, kumpi voittaa keskiviikon otatuksen, on äärimmäisen lähellä jatkoon menoa. Hävinneelle paine kypärän alla kasvaa ja silloin virheiden määrä yleensä lisääntyy. Toivotaan, että kaukalon kolmas joukkue eli tuomarit eivät pilaa hienoa ottelusarjaa. Lauantaina 6. huhtikuuta Hakkarissa LeKin voittaessa 3–2 oli jo lähellä, että päärooli olisi ollut viirupaidoilla, sen verran luokatonta puhaltamista nähtiin.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.