Kevät tuo tullessaan värit niin muotiin kuin sisustukseenkin

Mari Teininen esittelee upeaa punaista mekkoa. Kuva: Vivikka Monto

Pimeän talven jälkeen silmä lepää kevään väreissä. Vaatemuodissa on värejä yllin kyllin, ja niitä on varmasti jokaiseen makuun.

Pastellisävyjä, raikasta vihreää, keltaista, turkoosia, hempeää roosaa, oranssia ja punaistakin.

Myyjä Mari Teininen Ideaparkissa sijaitsevasta vaateliike Vilasta sanoo, että raikkaat värit ovat nyt in. Toisaalta on myös safariteemaa beigen ja ruskean sävyineen.

– On paljon rentoja mekkoja sekä lyhyitä toppeja ja paitoja. Linjat ovat selkeitä. Myös klassinen tyyli on edustettuna, Teininen kertoo esitellessään erilaisia myymälässä olevia vaatteita.

Materiaalina farkku on tehnyt paluun pitkästä aikaa.

– Vaatteissa on nyt kirkkaita värejä, mikä on aivan ihanaa. Toivon, että ihmiset uskaltaisivat yhdistää eri värejä ja eri printtejä, vaikkapa punaisen topin ja mustavalkopilkulliset housut, Teininen visioi.

Kevätmallistossa on myös värikkäitä shortseja.

– Värit ovat raikkaita ja näkyviä, että emme ihan hukkuisi maastoon, Vilan myyjä Mari Teininen naurahtaa.

Värikkäät korut ovat kuin karkkeja. Kuva: Vivikka Monto

Värien puolesta puhuu myös kauppias Anne Ahlström Lumo-puodista. Suuntaus näkyy esimerkiksi koruissa, joissa hehkuvat erilaiset värit.

– Vaaleanpunainen on mallistossamme aina esillä mutta etenkin näin äitienpäivän alla. Toisaalta myös musta ja harmaa väri ovat tulleet nyt lastenhuoneen sisustukseen taittamaan pinkkiä väriä. Kehitän mallistoa sekä asiakkaiden toiveiden että oman tuntumani myötä.

Puodissa myydään monenlaisia tuotteita. Kysyttyjä ovat esimerkiksi pyykkietikat. Ne ovat ekologinen vaihtoehto huuhteluaineelle.

Ahlströmin tietojen mukaan pitkään suosiossa ollut valkoinen keittiö saa jatkossa haastajan värikkäämmistä keittiöistä.

– Nyt kun on kauniita valkoisia keittiöitä, niin niihin halutaan tyyliin sopivia tiskiharjoja ja -aineita. Niitä kysytään paljon, Lumo-puodin yrittäjä sanoo.

Kukkakauppias Elisa Mäkelän mukaan kevät on hentojen värien aikaa. Kuva: Vivikka Monto

Hennot pastellin sävyt ovat suosittuja nyt myös leikkokukissa. Kukkakauppias Elisa Mäkelä Mäkelän Kauppapuutarhalta solmii kimppua herkän värisistä kukista.

– Esimerkiksi jaloleinikit ja hortensiat ovat nyt suosittuja leikkokukkina. Myös luonnonläheinen materiaali kuten heinät pitävät edelleen pintansa, Mäkelä kertoo samalla kun solmii kimppua.

Toisaalta nyt on viherkasvitrendi. Perinteinen peikonlehti tekee kauppansa monen muun viherkasvin ohella.

Erilaiset sitruspuut hellivät silmää ja mieltä. Suomen oloissa ne täytyy tietenkin pitää talvet sisällä, mutta kesäksi ne voi ja kannattaa viedä ulos.

– Ulkona on parempi ilmankosteus, joten kasvit viihtyvät siellä paremmin.

Huonekasveista suosittuja ovat nyt myös muun muassa erilaiset amppelikukat sekä lasipurkkeihin tehdyt istutukset kaktuksista ja mehikasveista.

Kevättä kohden kukkaruukkujen sävyissä korostuvat pastelli sekä maanläheiset sävyt.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?