LeKin kolmen osuman johtokaan ei riittänyt 13 maalin karkeloissa – KeuPa voiton päässä finaaleista

Kisan maalilla Kimmo Rautiainen on urakoinut jokaisen pudotuspelin. Tänään Rautiainen joutui antautumaan seitsemän kertaa. Kuva: Antti Raunio

Mestiksen välierien viides ottelu oli todella kaksijakoinen. Loistavasti aloittanut Lempäälän Kisa suli pelin edetessä, ja huikean nousun esittänyt KeuPa HT nappasi kolmannen voittonsa. Kisa singahti 3–0-johtoon, mutta keuruulaiset tekivät hämmästyttävän nousun toisen erän neljällä maalillaan.

KeuPa kirjautti voiton maalikarkeloissa osumin 8–5 (1–3, 4–1, 3–1) ja johtaa voitoin 3–2. Pudotuspeliotteluksi peli oli harvinaisen monimaalinen ja erikoinen. Maalivahdit eivät onnistuneet, punalamppu syttyi vähän väliä ja KeuPan nousu lamaannutti hurjasti aloittaneen LeKin.

LeKi joutui välieräsarjassa selkä seinää vasten, KeuPa on voiton päässä finaaleista. Ensimmäinen katkon paikka on perjantaina Keuruulla.

Kahteen edelliseen välierään kaksi tappiota ja yhdeksän maalia omiin: KeuPa-valmentaja Niko Härkönen teki omat johtopäätöksensä ja vaihtoi maalille vaihtopenkin luukkua aiemmat pelit avanneen Paavo Hölsän. LeKi lannisti Hölsän nopeasti: kun avauserää oli pelattu vain hieman alle 12 minuuttia, oli kotijoukkueen johto jo 3–0. Se riitti Härköselle: aikalisä ja maalivahdin vaihto. Maalinsuulle luisteli edellispeleissä torjunut Samuli Tervo, joka osoitti olevansa yhä voittava maalivahti.

Avausmaalista vastasi kokoonpanoon palannut puolustaja Santeri Arousva. KeuPa-puolustuksen merkkausvirheestä Arousva jäi maalille vapaaksi, ja laukaus meni Hölsän kainalosta sisään. 2–0 viimeisteli Janne Seppänen aivan 5–3-ylivoiman loppusekunneilla: Santeri Vuotin veto meni ohi, kiekko kimposi kaukalon laidasta maalin kulmalle ja Seppänen puttasi lätkän pussiin. Kolmannen kisalaismaalin teki Niko Lahtinen maalin edestä pomppukiekosta.

Keuruulaisten aikalisä auttoi ja vierasjoukkue pääsi peliin mukaan aivan ensimmäisen erän lopussa. Ylivoimalla Jesse Pelamo kavensi, kun erää oli jäljellä enää 29 sekuntia.

Toinen erä oli painajaismainen LeKille. 2–3-kavennus tuli 30 sekunnin pelin jälkeen: Kimmo Rautiainen menetti kiekon maalin takana Anton Stråkalle, joka laukoi kiekon maalille, ja se meni Janne Seppäsen luistimesta onnekkaasti maaliin. LeKin Ville Virtanen teki vielä Juuso Papinsaaren aloitusvoiton jälkeen LeKin johdoksi kaksi maalia, mutta sen jälkeen KeuPa sai flow-tilan päälle.

LeKi oli todella lähellä jopa 5–2-maalia, mutta maaliviiva lähemmäs kiekko ei mennyt. Seuraavasta tilanteesta osuivat keuruulaiset, ja loppuerän aikana Jani Siekkinen, Emppu Pulliainen ja kahden pelaajan ylivoimalla Olli Aitola maalasivat KeuPalle. Hups keikkaa peli oli vierasjoukkueelle 5–4. LeKin kolmen maalin johto oli enää lämmin muisto.

Kisa pääsi hakemaan tasoitusta kahdella ylivoimalla, mutta kun kotijoukkue ei päässyt tulostaululle, iski KeuPa kuolettavan loppuiskun. 2,5 minuutissa Teemu Huttu ja Janne Kumpulainen muuttivat johtolukemiksi jo 7–4. Kultakypärä Kumpulainen on ollut läpi välierien kaikkein vaikein pideltävä LeKi-puolustukselle ja tälläkin kertaa hän teki kaukalossa välillä mitä halusi.

Kisa otti Rautiaisen pois maaliltaan jo kahdeksan minuuttia ennen loppua, mutta sekään ei enää auttanut. Lähelle LeKi vielä pääsi, kun ajassa 52.54 mahdollista maalia tarkasteltiin videolta. Lopulta tuomio oli, että maali hylättiin potkuna. KeuPan Valtteri Pihlajamäki ja LeKin Tommi Välimaa kaunistelivat vielä loppuluvut 8–5:een.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?