Lempääläinen kasvuyritys muuttamassa Vesilahteen – Entiseen kirjastoon tulee vuokratiloja ja tontin takaosaan uudisrakennus

Kalle Haapaniemen perustama Sähkölandia Oy kunnostaa Vesilahden entisen kirjaston vuokratiloiksi ja aikoo rakentaa uudet toimitilat Virolaisen alueelle. Sähkölandiassa olisi töitä tarjolla. – Meillä on auki useampi sähköasentajan paikka ja yksi projekti-insinöörin paikka, Haapaniemi vinkkaa.

Lempääläläinen kasvuyritys Sähkölandia Oy aikoo muuttaa Vesilahden Kirkonkylään, lähelle Lempäälän rajaa. Sähkölandia on erikoistunut sähköasemaurakointiin.

– Olemme ostaneet Virolaisen alueelta 7 780 neliömetrin tontin, jolle aiomme rakentaa toimitilat omaan käyttöömme. Lisäksi rakennamme tiloja muille yrityksille vuokrattaviksi. Virolaisen alueen tontille tulee sekä tuotanto-, toimisto- että varastotiloja, suunnittelee Sähkölandian toimitusjohtaja Kalle Haapaniemi.

Nykyään yritys toimii omassa, noin 400 neliömetrin kokoisessa rakennuksessa Lempäälän  Marjamäessä, mutta tilat alkavat käydä ahtaiksi. Sähköverkkoyhtiöille sekä teollisuuteen urakointeja tekevä Sähkölandia on kasvanut nopeasti, ja omia työntekijöitä on tällä hetkellä parikymmentä.

– Kovan työn kautta tähän on päästy. Tavoitteena on jatkossakin paiskia hommia tiukasti ja pitää maltillista kasvua yllä. Pitää osata kieltäytyä tarjoamasta liikaa urakoita, jotta saadaan rima pidettyä koko ajan korkealla. Työn laatu ei saa kärsiä kasvun takia ja aikataulujen täytyy pitää, Kalle Haapaniemi linjaa.

Ennen päätoimiseksi yrittäjäksi heittäytymistään Haapaniemi teki periaatteessa samaa työtä kuin nykyään, mutta palkattuna työntekijänä. Yrittäjyyttä hän ehti kokeilla muutamia vuosia sitten Sähköastek Oy:ssä, jota hän oli mukana perustamassa.

– Minulle yrittäjyys sopii hyvin. Olisinpa jo aiemmin tajunnut perustaa kokonaan oman yrityksen, hän miettii.

 

Kalle Haapaniemen luotsaama Sähkölandia on laajentamassa toimialaansa kiinteistöbisneksen puolelle. Yritys on aiemmin ostanut remontoitavaksi omakotitalon Lempäälän Säijästä, ja alkuvuodesta se osti Vesilahden kunnalta lähes 400 neliömetrin kokoisen vanhan kirjastokiinteistön.

–Tässä on iso tontti. Tuonne taakse aiomme rakentaa asuinrakennuksen tai -rakennuksia, ehkä rivitalon, paritalon tai pari omakotitaloa, tyhjässä kirjastosalissa seisova Haapaniemi osoittaa rakentamatonta aluetta Tapolantien ja Hovintien kulmauksessa.

Entiseen kirjastoon rakennetaan vuokrattavia toimitiloja sekä mahdollisesti vuokra-asuntoja. Toimitilat Haapaniemi vuokraisi mieluiten toimisto- tai liiketilaksi yhdelle yrittäjälle, mutta tarvittaessa ne voi helposti jakaa kahteen tai useampaan osaan.

Myös piha kokee myllerryksen: vuokra-asuntojen sisäänkäyntien eteen rakennetaan piha-alueet, vanha maakellari puretaan ja Tapolantien reunaan rakennetaan pysäköintialue. Talon julkisivukin muuttuu, kun laudoituksia uusitaan, puuosia huoltomaalataan ja ovia vaihdetaan.

Haapaniemellä riittää suunnitelmia ja hänen perustamallaan yrityksellä menee lujaa. Mies vaikuttaa kuitenkin rauhalliselta ja vaatimattomalta, eikä hänellä ole äkkimenestyneen yritysjohtajan elkeitä.

Haapaniemen juuret ovat Lempäälässä, eikä Vesilahtikaan ihan vierasta seutua ole.

– Olemme käyneet täällä Rämsöön kesäteatterissa ja jollain kotieläintilalla, en nyt muista sen nimeä. Isäni vanhemmilla oli tapana kulkea Säijästä veneellä Vesilahteen kauppoihin ja asioille, ja talvisin menivät sitten jäitä pitkin, kertoo Lempäälän Säijässä asuva yrittäjä.

 

 

TIETOLAATIKKO:

Kalle Haapaniemi

Syntyi vuonna 1981 Lempäälässä.

Kävi Säijän koulun ja Hakkarin yläasteen, jonka jälkeen opiskeli sähköasentajaksi Pyynikin ammattioppilaitoksessa¨Tampereella. Teki nuorena sähköasentajan töitä.

Valmistui sähkövoimatekniikan insinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2005. Työskennellyt sen jälkeen HV Sähköasemapalvelut Oy:ssä Nokialla, Sähköastek Oy:ssä sekä vaasalaisen Maviko Oy:n Lempäälän toimipisteessä.

Perusti vuonna 2013 Sähkölandia Oy:n, joka aloitti toimintansa syyskuussa 2014. Sähkölandia Oy tekee urakointia sähköverkkoyhtiöille sekä teollisuuteen, esimerkiksi Elenialle, Tampereen Sähköverkko Oy:lle, Vaasan Sähkölle ja Carunalle. Sähkölandian kanssa samoista urakoista kilpailevat esimerkiksi ABB, Eltel, Voimatel ja VEO.

Sähkölandia Oy:llä on parikymmentä työntekijää, joista sähköasentajia on viisi ja toimihenkilöitä viitisentoista. Edellisenä, puolentoista vuoden pituisena tilikautena liikevaihto oli 5,5 miljoonaa euroa, ja liikevaihdon arvioidaan kasvavan tänä vuonna.

Lisäksi Haapaniemi on osaomistajana pohjalaisyrityksessä VHJ-Service Oy.

Kalle Haapaniemi asuu vuonna 2006 valmistuneessa omakotitalossa Lempäälän Säijässä, lähellä lapsuudenkotiaan ja mummolaansa. Perheeseen kuuluvat vaimo Jenni Haapaniemi sekä 15-, 13-, 5- ja 3-vuotiaat lapset.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.