Leponiemi pinni maantiejuoksun SM-pronssille

Kuva: Veli-Matti Ranta
Klaara Leponiemen kestävyyskunto oli kohdillaan, kun hän nappasi SM-pronssia maantiejuoksussa.

Kolmen edustajan iskuryhmä LeKi-YU:sta osallistui tämän vuoden maantiejuoksun SM-mittelöihin. Saaliina oli hyvä saldo eli pronssi, nelossija ja kutossija. Mitalin nappasi naisten puolimaratonilta Klaara Leponiemi, joka paransi omaa ennätystään mahtavat puolisentoista minuuttia ajan oltua 1.17.55.  Voittaja oli maan kärkimaratoonari Anne-Mari Hyryläinen, jolle Leponiemi hävisi 3.38.

– Tavoitteenani oli juosta hyvä ja ehjä juoksu. Kisa jännitti paljon ja lähdin vähän liian lujaa. Onneksi vauhti vakiintui hyvälle tasolle. Pronssi oli ihan odotukset ylittävä, iloitsi Klaara Leponiemi.

19-vuotisissa LeKin poikapuolen ykköstykki Leevi Keronen kärsi rasitusastmaatikkona maantiepölystä ja sijoittui neljänneksi rapeat puoli minuuttia voittajan takana. Keronen kuitenkin on saanut treenata talven hyvin ja odotukset seuraavasta kehitysstepistä ovat vahvat. Tuore lekiläisurheilija Joona Sointu puolestaan oli iloinen yllättäjä ja ylitti omat odotuksensa sijoituttuaan kuudenneksi. Kerosen aika oli 32.27 ja Soinnun 33.43. Juostava matka oli kymmenen kilometriä.

– Olen tyytyväinen juoksuuni, tuli uusi ennätys ja loppukirikin irtosi hyvin, kommentoi isänsä Hannu Soinnun valmentama Joona Sointu.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.