Roiniselle EM-pettymys, mutta olympiaunelma elää

Georgian Batumissa käydyissä painonnoston EM-kisoissa oli tuttuun tapaan Suomen ankkurina raskaan sarjan lempääläisnostaja Teemu Roininen. Kokeneen arvokisakävijän kunto oli varsin hyvä, mutta tekniikka ei miellyttänyt tuomareiden silmiä, joten saaliiksi jäi vain yksi onnistunut kisasuoritus ja viisi hylkäystä.

– Painonnosto on laji, missä 95-prosenttisella suorituksella saattaa jäädä ilman tulosta, ja nyt kävi niin. Pahan tuntuisia eivät suoritukseni olleet, mutta tuomareiden äänillä kaksi tempausta ja kaikki kolme työntöä hylättiin, tiedotti Bukarestista tavoitettu LeKi-nostaja.

Ainoa onnistunut suoritus oli tempauksen aloituspaino 151 kiloa.

Lajin tiukentuneen diping-kontorollin ja tiukentuneiden seuraamusten takia, on Tokion vuoden 2020 olympiaovi Roiniselle ainakin raollaan.

– Olympiarankingiin lasketaan minimissään neljä kisaa vuoden sisään. 14 parasta nostajaa pääsee  mukaan. Moni maa saa vain yhden mies- ja yhden naisnostajan kisoihin dopingrikkeiden takia eli monen maan oman sarjani nostaja jää nyt sivuun. Esimerkiksi täällä Romaniassa yksi uzbekistanilainen kovan tason nostaja määrättiin kilpailukieltoon.

– Omien laskelmieni mukaan olen nyt sijojen 18–20 paikkeilla maailmassa. Tämän hetken tilastoja katsellessa ei Tokion koneeseen pääseminen ole utopiaa, arvioi Teemu Roininen.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.