Kahden LeKi-legendan kiekkourat katkolla

LeKin hyökkääjät Sami Laakso (vasemmalla) ja Tommi Välimaa olivat ydinpelaajia koko kauden, etenkin alivoimalla ja pelien loppuhetkillä. Myös hyökkäyspeli sujui, kuten kuvassa. Kuva: Antti Raunio

Lempäälän Kisan jääkiekon Mestis-kausi mallia 2018–19 päättyi kotihallissa kärsittyyn 1–3-tappioon pronssipelissä TuToa vastaan. Hienon kauden saldoksi jäi runkosarjan kakkossija ja pudotuspeleissä taistelu välierissä Keuruuta vastaan. Himoittu historiallinen mitali jäi kuitenkin saamatta, joten kauden loppu tiputti hienon kauden arvosanaa hiukan.

– Kruunu eli mestaruuskannu jäi saamatta ja pronssejakin halusimme tosissaan. Mutta näin nyt kävi, porukka ei enää jaksanut henkisesti eikä fyysisesti. Sen kummempaa pyykinpesua ei tässä kohtaa kannata tehdä, toivotaan että seura jatkaa pelaamistaan Mestiksessä, puhalteli LeKiä piiskannut valmentaja Miikka Kuusela mietteitään pronssikamppailun jälkeen. Kuuselan uraputki valmentajana jatkuu Mestiksen KooVeessa tulevalla kaudella.

LeKi pelasi kaksi ensimmäistä erää TuToa vastaan sanalla sanottuna huonosti, syttyi kolmanteen erään, mutta ei enää saanut kavennettua turkulaisten kahden maalin etumatkaa kiinni.

Tappio ja kauden loppuminen tietää sitä, että LeKin mainio nykyjoukkue tulee hajoamnaan liki totaalisesti taivaan tuuliin. Kaksi pisimpään LeKiä palvellutta pelaajaa eli hyökkääjät Sami Laakso ja Tommi Välimaa ovat pistämässä hanskat naulaan ja hokkarit vintille.

– Tänään aamulla katsoin peiliin ja kysyin itseltäni, oletko tehnyt kaikkesi. Vastaus on kyllä. Takki on niin tyhjä kuin olla voi, sanoi joukkueen monivuotinen kapteeni ja seuran oma kasvatti Sami Laakso.

– Se harmitti, että koko kauden aikana ei joukkueen moraali ole rakoillut, mutta pronssipelissä se kaksi erää rakoili. Henkinen väsymys oli sitä laatua, että joukkue ei pronssipeliin syttynyt, vaikka totta kai historiallisia mitaleita haluttiin.

Laakso totesi haastattelussa heti pelin jälkeen, että oma peliura loppuu 27-vuotiaana ”90 prosenttisen varmasti”. Nukuttu yö ei prosenttilukuja muuttanut.

– Se kymmenenkin prosenttia jatkamisen puolesta tarkoittaa vaan sitä, että elämässä ei koskaan tiedä mitä tapahtuu. Mestis on niin raaka sarja, että kun sitä pelaa ja tekee normipäivät töitä, ei muuhun elämään jää mitään aikaa.

LeKin kapteeni Sami Laakso (25) tehtaili kuluneella kaudella Mestiksen ennätyspisteensä 21, joista kuusi pudotuspeleissä. Kuva: Antti Raunio

– Oma terveyskin on ollut vaakalaudalla loukkaantumisten takia, sitäkin peilaten ajatus lopettamisesta on ainoa oikea, Laakso tilitti.

Myös kuljulainen Tommi Välimaa on tullut samaan päätelmään kuin Laakso. 271 Mestiksen runkosarjan peliä kymmenellä kaudella LeKissä pelannut 35-vuotias Välimaakin jättää pikkuriikkisen takaportin uran jatkolle.

– Jos Mestistä pelaisin, pitäisi seura löytyä Tampereen seudulta ja palkan olla sellainen, ettei tarvitsisi käydä töissä, paaluttaa Välimaa kovat reunaehdot.

– Nyt ajelen parasta-aikaa vanhempieni luokse Kangasalle ja varusteet ovat takakontissa. Vien ne varastoon, ehkä luistimia, kypärää ja pelihanskoja tarvitaan, kun ensi talvena höntsään poikani kanssa, hymähtää 5-vuotiaan vesselin isä Välimaa.

Kaudesta sekä Laakso että Välimaa antavat kiitettävän arvosanan seuralle ja molempien oma pelikin kulki aivan parhaalla tasolla.

– Pisteiden valossa ja miksei muuitenkin tämä oli paras Mestis-kauteni. Totta kai olisi hienoa olla finaaleissa, mutta materiaalimme kaventui niin pahasti Keuruu-sarjaan, että jaksamisen lait tulivat vastaan, sanoo 28 tehopinnaa runkosarjassa ja peräti 11 tehomerkintää pudotuspeleissä koonnut Välimaa ja aikoo urheilussa seuraavaksi tähdätä kesän beach volley -peleihin Hääkiven kentällä.

Tommi Välimaan pistesaldo oli kuluneella kaudella upeat 39 pistettä, joista 11 pudotuspeleissä. Kuva: Antti Raunio

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.