Sijainti on keskeinen tekijä, mutta kasvuun tarvitaan muutakin. Lempäälän menestyksen takaa löytyy kaksi tärkeää päätöstä

Olipa kysymyksessä yritys, kunta tai kaupunki, tänä päivänä menestys ja kasvu riippuvat sijainnista.

Sijainti on ollut merkittävä tekijä Lempäälän kasvulle uneliaasta maalaiskunnasta valtakunnallisesti ja alueellisesti vetovoimaiseksi kaupunkiseudun kunnaksi.

Joulukuussa 2006 avattu Ideapark nosti Lempäälän Suomen kartalle. Ideaparkin omistajat päättivät aikanaan rakentaa kauppakeskuksen Lempäälään nimenomaan kunnan erinomaisen sijainnin vuoksi.  Siitä seurasi lumipalloefekti.

Ideaparkin naapuriin syntyi Realpark, joka toi Marjamäen alueelle monipuolisuutta päivittäistavarakaupasta aina autokauppaan ja raskaiden koneiden kauppaan.

Voimakkaassa kasvussa olevasta autokaupasta monine palveluineen on tullut aivan uusi bisnes koko Marjamäen alueella.

Samaan aikaan Ideapark on monipuolistanut tarjontaansa. Pohjoisen puolelle rakentui ainutlaatuinen useamman toimijan autokauppa. Sisälle ideoitiin kaikille ikäryhmille liikuntapalveluja tarjoava Ideapark Sport ja toiseen kerrokseen sisähuvipuisto, mistä löytyvät alan kuumimmat laitteet.

Menestyvät kauppakeskukset eivät nojaa pelkkään kauppaan, vaan ne tarjoavat monipuolisia palveluja ja elämyksiä. Kuntalaisten ykköstoiveena Lempäälässä on jo vuosikymmeniä ollut uimahalli.

Lempäälän kunta ja Ideapark ovat toistamiseen neuvotelleet uimahalli-kylpylän rakentamisesta Ideaparkin alle louhittuihin tiloihin.

Hankkeen toteutuminen riippuu siitä, miten yksityinen ja julkinen toimija löytävät yhteisen sävelen. Mikä hanke toteutuu, uimahalli-kylpylä on jälleen uusi lempääläinen elämyskohde.

Kun naapurina on Suomen suosituin kaupunki ja kuntaan johtavat tärkeimmät ja vilkkaimmat liikenneväylät, voi Lempäälän sijaintia kuva erinomaiseksi.

Hyvä sijainti tarjoaa perusedellytykset menestykselle, mutta lisäksi tarvitaan ihmiset, jotka sen oivaltavat ja osaavat sitä oikealla tavalla hyödyntää.

Kaukonäköisyydestä voi kiittää niitä kunnan vaikuttajia, jotka saivat aikanaan Lempäälään peräti viisi moottoritieliittymää.  Samoin pitää kiittää niitä kunnan luovia osaajia, jotka junailivat Ideaparkin alueen kaavoituksen.

Näiden ihmisten ansiota on se, että Lempäälässä on kasvava ja kukoistava Marjamäen alue sekä kovaa vauhtia rakentuva, pitkään odotettu uusi kuntakeskus.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.