Nyt pitäisi taas innostua

LVS eduskuntavaalisivusto

Kansa on puhunut, pulinat pois, sanotaan. Politiikka taas mitä ilmeisimmin kiinnosti ihmisiä. Lempäälässä, Vesilahdessa, Pirkanmaan vaalipiirissä ja koko maassakin kevään  eduskuntavaalien äänestysvilkkaus oli korkeammalle tasolla kuin neljä vuotta sitten, mitä on syytä tervehtiä ilolla kansanvallan puolesta.

Äänestämällä vaikutettiin ja muutettiin eduskunnan kokoonpanoa. Kansanedustajia pudotettiin ja kansanedustajiksi nostettiin.

Myös puolueiden ja ehdokkaiden kampanjointi ja vaalimainonta näkyvyyden saamiseksi oli runsaampaa kuin  aikaisemmin.

Jälkiä siitä on nähtävissä vieläkin. Pääsiäisajelu Lempäälässä ja Vesilahdessa paljasti, että jotkut ehdokkaat ja puolueetkin  käyvät vielä kampanjaansa. Kolmen kakkosen Seppo Kapanen ei ollut vielä kaikkia julisteitaan tolpista poistanut. Narvassa pienpuolueet eivät ole keränneet pois listojaan yhteistelineestä kyläpanimon edustalta.

Tuskin mainoksia on tarkoituksella paikoilleen jätetty uusia vaaleja varten, vaikka seuraavat ovat kylläkin jo ovella.

Puolueorganisaatiot eivät saa kauaa hengähtää. Niinkin pian kuin jo reilun kuukauden päästä kansalaiset pääsevät taas uudestaan uurnille. Europarlamenttivaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 26. toukokuuta. Ennakkoäänestys järjestetään jo 15.–21. toukokuuta. Koko maa muodostaa yhden vaalipiirin, jonka ehdokaat ovat tiedossa ylihuomenna torstaina 25. huhtikuuta.

Nähtäväksi jää, iskeekö vaaliähky ja vaivaudutaanko europarlamenttivaaleista innostumaan. Tuskin kovin vilkkaasti. Tulos olisi ehkä ollut toinen, jos jo viime vaaleissa olisi uurnaan saanut pudottaa kaksi lappua.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.