Hiiroksentien kerrostalohanke harmittaa kerrostaloasujiakin – ”Kaikki menee, mikä on kaunista ja ihanaa”

Päivi Jormakan selän takana näkyvä talo tultaisiin suunnitelmien mukaan purkamaan. Jormakka pitää nykyistä näkymää mukavana, ja harmittelee, jos tilalle tulee kerrostaloja. Kuva: Katariina Rannaste

Jos Hiiroksentielle suunniteltu kerrostalohanke närästää alueen omakotiasujia, on siitä moni kerrostaloasujakin harmissaan. LVS kirjoitti viime viikolla, kuinka alueen omakotiasujat ovat huolissaan Hiiroksentien varrelle, Kenttätien urheilukentän eteläpuolelle suunnitelluista kahdesta, neli- ja kuusikerroksisesta kerrostalosta. He pitävät rakentamista tontin kokoon nähden suhteettomana, ja että rakentamista sanelee liikaa bisnes, eikä asukkaiden viihtyvyyttä oteta huomioon.

Suunnitelmat eivät tunnu monista hankealueen läheisissä kerrostaloissakaan asuvista hyvältä.

– Ajatella, mikä määrä puuta tästä lähtisi, Päivi Jormakka toteaa työhuoneen ikkunasta suunnittelualuetta katsellessaan.

– Pienelle tontille tulee kaksi kerrostaloa. Seinä tulee aika lähelle, hän sanoo mietteliäänä.

Päivi Jormakka on asunut Kuusitiellä 35 vuotta. Hän asuu yhdessä alueen neljästä 1970-luvulla valmistuneesta kerrostalosta. Suunnitellut kerrostalot nousisivat hänen naapuriinsa.

– Tämä talo on päättyvän tien varressa ja ihanan rauhallinen. Talossa asuu paljon eläkeläisiä.

– Hankkeessa minua mietityttää uusien asukkaiden myötä lisääntyvä läpikulku, roskaus ja mahdolliset vahingonteot.

– Ja kyllä maisema olisi erilainen kuin nyt. On kivempi katsoa taivasta ja puita kuin kerrostaloa, hän sanoo.

Ympäristö on Päivi Jormakan mukaan pysynyt tähän asti lähes samana kuin mitä se oli hänen vuonna 1984 muutettuaan alueelle.

Naapuri Anneli Vierikko uskoo mahdollisen rakentamisen vaikuttavan paljon alueeseen ja asukkaiden viihtyvyyteen.

– Kaikki, jotka luonani käyvät, sanovat, että teillä on luontoa ympärillä. Nyt se on häviämässä ja muuria on tulossa ympärille.

– Kaikki menee, mikä on kaunista ja ihanaa. Ei ole arvoa luonnolle ja ympäristölle, Vierikko harmittelee.

Hanke tuli Päivi Jormakan tietoisuuteen omakotialueen asukkaiden kautta. Pro Hiiroksentie -liike keräsi kerrostalorakentamista vastustavaan listaan viime vuonna useiden kymmenien henkilöiden nimet. Moni allekirjoittanut on kerrostaloasuja.

– Ymmärrän heitä hyvin. Itseänikin harmittaisi, jos olisin omakotitalon alueelle rakentanut. Heille tämä on tosi inhottavaa, Jormakka sanoo.

– Olen huolissani heistä, jotka ovat rakentaneet tähän alueelle omakotitalon. Tämä on aivan järkkyä, Anneli Vierikko toteaa.

– On hyvää ja tärkeää, että väkeä saadaan keskustaan ja että palvelut säilyvät, mutta eikö vapaata rakennuspaikkaa olisi vaikka Valkeakoskentien ja Turuntien liittymän lounaispuolella? Tai voisiko kerrostalojen tilalle tulla vaikka rivitaloja, Jormakka esittää vaihtoehtona.

 

Lue lisää: tontinomistaja Kati Korkeakosken vastaus 
ja kunnan kaavoitusarkkitehti Soili Lampisen vastaus.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.