Ideapark-juoksussa uusitut reitit – silmien ohi vilahtaa kuvankaunis järvimaisema, annos historiaa ja suurtyömaa

Ideapark-juoksun kympin ja puolimaratonin reitit kulkevat Moision koulun ohitse tänäkin vuonna ja myös livemusiikkia on luvassa reittien varrella. Kuva: Antero Korhonen

Vuoden tauon jälkeen Lempäälän tapahtumakartalle palaava Ideapark-juoksu juostaan vajaan kuukauden päästä. Sunnuntaina 26. toukokuuta oleva massajuoksutapahtuma juostaan tällä kertaa selvästi uusitulla reitistöllä.

Reittien perusajatus on yhä lähteä kohti Lempäälän keskustaa ja juoksu etenee Tampereentietä ja sen läheisyydessä muutamilla uusilla koukkauksilla.

 

Reittimuutokset alkavat jo lähdöstä, joka on Ideaparkin A-päädyssä eli Tampereen puolella, ja reitit lähtevät käymään Real Parkin alueella. Uusittujen reittien myötä myös huoltopisteiden paikat muuttuvat tutuista sijainneista.

– Tänäkin vuonna puolimaratonilla on kuusi huoltopistettä matkan varrella sekä maalihuolto, joten tankkausta on saatavilla pitkin matkaa. Lisäksi kympillä on kaksi huoltopaikkaa, kertoo kilpailupäällikkö Jenni Tamminen.

Puolimaraton jatkaa matkaa Hakkarin liikuntakeskuksen läpi kohti Kuokkalan Museoraittia, jota ei ole ennen ollut reitillä. Kymppi puolestaan kääntyy tutusti Moision koulun kohdalta Moisionaukealle ja sieltä takaisin kohti Ideaparkia. Kymppi tulee viime vuosista poiketen maalia kohti Tampereentien kevyenliikenteen väylää Ideaparkinkadulle.

Tänä vuonna Ideapark-juoksun voi suorittaa hölkkäämisen lisäksi kävellen, sauvakävellen, joukkueena tai avusteisten sarjoissa.

– Kympillä on sauvakävely-sarjat ja puolikkaalla joukkuekilpailu, jossa on neljä juoksijaa per joukkue. Se on loistava työ- ja kaveriporukoille. Lisäksi on avusteiset sarjat kympillä ja nuorten reitillä ja ikäsarjat puolikkaalla 40 ikävuodesta ylöspäin, Tamminen avaa.

 

Puolimaratonin 21 kilometrin matka mutkittelee entuudestaan poiketen Myllyrannan tapahtumapuiston ohitse. Koukkaus Laasonportin ja Ahtialan hiekkatien kautta jää historiaan, takaisin palataan Ryynikän ja Tuulialan asuinalueiden läpi. Loppuosa tulee Kuivaspään kautta maaliin. Tänä vuonna kaikki sarjat tulevat maaliin Ideapark Sportiin eli sisälle Ideaparkiin.

– Käytännössä koko niin sanottu paluumatka eli loppupätkä puolimaratonilla on uutta, ja se tekee reitistä uudenlaisen kokemuksen. Paljon hyvää säilytettiin, ja lisättiin muutamia näkemisen arvoisia paikkoja, kuten Museoraitti ja Myllyranta sekä rakenteilla oleva kuntakeskus. Ilman muuta kokemisen arvoiset uusitut reitit! Tamminen vinkkaa.

Nuorten hieman reilun kolmen kilometrin matka puolestaan kulkee Marjamäessä, ja tulee maaliin myös Ideapark Sportiin. Nuorten sarjat ovat 9–15-vuotiaille.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.