LeKi on maan kymmenenneksi paras hiihtoseura

LeKi on Hiihtoliiton nuorisohiihtoa painottavan seuraluokittelun perusteella Suomen kymmenenneksi paras hiihtoseura. Vaikka sijoitus heikkeni kolmella pykälällä, LeKi säilyi kirkkaasti 20 parhaan seuran valioluokassa.

LeKi on entistä selvemmin hiihdon paras hämäläisseura ja nyt ainoana valioluokassa. Toiseksi paras on Hämeenlinnan Hiihtoseura sijalla 21. perässään Valkeakosken Haka ja Tampereen Pyrintö.

Luokittelussa pisteille pääsi 324 seuraa. Ykkönen on Ski Jyväskylä, toiseksi paras Oulun Hiihtoseura, kolmas Espoon Hiihtoseura ja neljäs Lahden Hiihtoseura. Matti Heikkisen edustama Vantaan Hiihtoseura on viides.

Piirien välisessä mittelössä Häme on kolmas. Voiton vei ruotsinkielisten seurojen FSS ja Etelä-Suomen piiri on toinen.

 

LeKin vahvuus oli jälleen monipuolisuus, sillä huippuhiihdon osa-alueella LeKi on yhdeksäs, nuorisohiihdossa 18. ja harrastehiihdossa 22.

Huippuhiihdossa LeKin sijoitus nousi muutamalla pykälällä viime vuodesta.

Luokittelussa korostetaan lisenssihiihtäjien sekä heidän SM-hiihtoihin ja muihin FIS-hiihtoihin osallistumisten määrää. SM-mitaleista ei saa kovinkaan paljoa lisäpisteitä. Tästä syystä Aino-Kaisa Saarisen kilpauran lopettaminen ei pudottanut LeKin pisteitä paljoakaan varsinkin, kun kilpahiihtäjien määrä pysyi ennallaan, ja naisten joukkue ylsi SM-viestissä kuudenneksi ja parisprintissä neljänneksi.

Miesten ja naisten SM-viestien kärkiseuroista vain Oulun Hiihtoseura ja Vantaan Hiihtoseura ovat kokonaispisteissä LeKin edellä. Krista Pärmäkosken tähdittämä Ikaalisten Urheilijat on mm. vaatimattoman nuorisohiihtotoimintansa ja kilpahiihtäjien vähyyden vuoksi kokonaispisteissä vasta sijalla 79.

Samoista syistä johtuen Kainuun Hiihtoseura oli 59. ja Vuokatti Ski Team Kainuu 40.  Hämeenlinnan Hiihtoseura ylsi sijalle 21., mutta sillä olikin nuorisohiihto hyvässä kuosissa.

Miesten viestien mahtiseura Jämin Jänne on kaksi sijaa Vuokatin perässä ja lähinnä naishiihdon vähäisyyden vuoksi huippuhiihdossa tasapisteissä LeKin kanssa.

Iivo Niskasen Puijon Hiihtoseura ylsi kokonaispisteissä valioluokkaan sijalle 15., mikä johtui suureksi osaksi Puijon laajasta ja laadukkaasta nuorisohiihdosta. Naishiihdon vähäisyyden vuoksi Puijo sen sijaan hävisi LeKille huippuhiihdon pisteissä. Harrastehiihtoa Puijon Hiihtoseurassa ei ole juuri nimeksikään.

 

Nuorisohiihdon pisteissä LeKi notkahti hiukan sijalle 18. ja on Hämeen seuroista kolmas Ylöjärven Ryhdin ja Valkeakosken Hakan jälkeen.

LeKin nuorisohiihtopisteet tulevat lähinnä HS-hiihdosta ja hiihtokoulutoiminnasta, sillä 17–20-vuotiaiden sarjoihin seura ei ole juurikaan viime vuosina saanut nostettua hiihtäjiä.  LeKi on Hämeen ainoa ”Tähtiseura”, ja siitä tuli 25 pistettä eli noin viidennes LeKin nuorisohiihdon seurapisteistä.

”Tähtiseuraksi” pääseminen on edellyttänyt Hiihtoliiton järjestämään erityiskoulutukseen osallistumista. Ensi kaudella tähtiseuraksi voi hakea osoittamalla pelkästään nuorisohiihtotoiminnan olevan laajuudeltaan ja laadultaan hyvää. Uusi menettely lisää todennäköisesti ”Tähtiseurojen” lukumäärää ja kilpailua luokittelupisteistä.

 

Harrastehiihdossa LeKin pisteet putosivat puoleen edellisvuodesta ja sijoitus kahdeksannesta sijalle 22. Ilmeisesti moni veteraanihiihtäjä lopetti kilpailemisen tai jatkoi sitä pelkästään Aikuisurheiluliiton kisoissa, mitä ei oteta huomioon Hiihtoliiton alaisessa toiminnassa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
BLACK FRIDAYN pimeä tarjous: LVS DIGI 2 kk 5,90 €.