Krista Pärmäkosken peruskuntokausi alkoi Hakkarin räntäsateessa

Krista Pärmäkoski sai hymyn monen nuoren huulille. Kuva: Juha Raunio

Suomen tämän hetken ylivoimaisesti paras naishiihtäjä 28-vuotias Ikaalisten Luhalahdesta kotoisin oleva ja nykyään Lahdessa asustava Krista Pärmäkoski oli mieluisa vieras Lempäälän Kisan Yleisurheilun sarjamaastoissa torstaina 2. toukokuuta. Piskuinen ja jäntevä Pärmäkoski hölkkäili pikkujunnujen jononjatkona tsempaten ja innostaen nuoria juoksijan alkuja hyisessä lempääläisessä kevätsäässä. Maastokisojen jatkeeksi hän jakoi Hakkarin liikuntahallilla talvisen Hämeen hiihdon KristaCupin palkinnot.

Starttien välissä hän auliisti poseerasi kaikkien halukkaiden kanssa yhteispotreteissa.

– Voi-voi, kun olen huonossa kunnossa. Oikein meinasi pistää puuskuttamaan, leveästi hymyilevä Krista tuumi tullessaan 7-vuotisten tyttöjen puolen kilometrin reitin jälkeen maaliin.

– Huilikausi on nyt ohi ja tasan tänään alkoi peruskuntokausi ja seuraavaan kisasesonkiin valmistautuminen. Aamulla herättelin kroppaa tätä iltaa varten reippaalla sauvakävelylenkillä, kertoili Krista kuulumisiaan.

Pärmäkoski on ollut viime päivinä aikamoisen kohun keskellä, kun hän ilmoitti yllättäen vetäytyvänsä Suomen maajoukkueesta pois ja valmistatuvansa tulevaan hiihdon kisakauteen omin päin.

– Hyvähän se vain on että ihmiset puhuvat, hiihto selvästi kiinnostaa suomalaisia edelleen. Mitään isoa dramatiikkaa ei päätökseeni liity, nyt oli hyvä kokeilla jotain uutta, kun uraa on jo takana näinkin paljon.

Viime kisakausi ei ollut aivan sitä, mitä Pärmäkoski itseltään odotti. Seefeldin MM-kisoissa henkilökohtaisilla matkoilla sijoitukset olivat neljäs, kahdeksas ja yhdestoista. Viestissä Suomi oli kuudes ja parisprintissä seitsemäs. Perinteisen tyylin 15 kilometrillä Pärmäkosken kova loppuveto nosti hänet vain 1,4 sekunnin päähän pronssista.

– Ensi vuonna ei ole arvokisoja, joten nyt on pienen riskinoton paikka treenauksessa. Olen asiasta jutellut muun muassa Ruotsin Charlotte Kallan kanssa, joka päätyi muutama vuosi sitten samaan ratkaisuun.

Hakkarin pururadan maastot ovat Pärmäkoskelle tuttuja, etenkin junioriaikana, kun hän kävi kisaamassa tyttönimellään Lähteenmäki.

– Kyllä täällä on tullut hiihdettyä moneen kertaan junnukisoissa, kuten myös maastojuoksussa. Täällä on kivat ja vaihtelevat reitit, jotka ovat juuri sopivat varsinkin junioreiden hiihtokisoihin, kehui Krista ja kiiruhti seuraavaan maastokisastarttiin.

Krista Pärmäkoski kehui Hakkarin maastoja: ”Ne ovat juuri sopivat varsinkin junioreiden hiihtokisoihin.” Kuva: Juha Raunio

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.