LeKin Mestis-taival päättyi

– Surullinen olen ja harmissani totta kai. Lempääläiselle jääkiekolle ja yleisemminkin Lempäälän edustusurheilulle Mestis-taipaleen päättyminen on ison murheen paikka. Mutta katkeruutta mitään tai ketään kohtaan en tunne.

Kommentoijana on LeKi Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja LeKin Mestis-joukkueen viime vuosien keskeinen toimija Jukka Laakso.

Perjantaina 3. toukokuuta Suomen Jääkiekkoliiton lisenssikomitea hylkäsi LeKin lisenssihakemuksen ja eväsi näin tulevan kauden sarjapaikan. Liiton päätöksestä voi valittaa Urheilun Oikeusturvalautakuntaan ja valituksen LeKi onkin tekemässä.

– Kyllä me valitamme, mutta aika pessimistinen olen sen läpimenoon. Viime vuosina on useammaltakin seuralta, kuten Espoo Unitedilta ja Kajaanin Hokilta, on lisenssi evätty talousasioiden takia. Urheilun Oikeusturvalautakunta ei ota kantaa niin sanotusti asioihin, vaan katsoo, onko päätöksessä toimittu lain mukaisesti.

LeKin taholta oltiin optimistisia, että urheilullisesti hienosti sujunut pelikausi ja oleellisesti kasvaneet katsojaluvut sekä uusien taustatoimijoiden mukanaan tuoma buusti olisi riittänyt lisenssin santiin. Suurimmaksi kompastuskiveksi koitui palkkaturvassa ollut palkkavaade. Liiton lisenssikriteereissä on selkeä kohta, että maksamattomia palkkoja ei saa olla.

– Tämä on kiertämätön fakta, että palkkavaade oli. Tähän yhteen seikkaan jo lisenssin voi evätä, Laakso myöntää.

Aktiivitoimijoita harmitti, että paikallinen kiekkoväki ei ollut yksituumaisesti Mestis-joukkueen takana. Riitelyä ja kuppikuntien rakentamista oli seuran taustalla liki koko sen 12-vuotisen Mestis-historian ajan.

– Liikaa energiaa on vuosien aikana kulunut kiistelyyn. Jos kaikki Mestis-toiminnasta innostuneet olisivat alusta alkaen osanneet pelata samaan maaliin, olisi tilanne ollut toinen.

Kylillä ja kulmilla on kiertänyt huhuja LeKin velkataakasta. Arviot ovat vaihdelleet sadasta kolmeensataan tuhanteen euroon.

– Eksaktia lukua on hankala sanoa, mutta huhuttujen lukujen puoliväli lienee lähinnä totuutta.

LeKi Hockey Oy:lla ei liene muuta mahdollisuutta kuin hakeutua konkurssiin. Edustusjääkiekkoilun tulevaisuus Lempäälässä on Laakson mukaan täysin auki. Voiko LeKi-nimellä, esimerkiksi yhdistyspohjaisesti, saada edustusjoukkueen Suomi-sarjaan tai kakkosdivariin, on arvoitus.

– Rehellisesti sanoen, tätä asiaa en ole jaksanut edes pohtia, Jukka Laakso toteaa.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.