Paikkansa menettäneestä Mestis-joukkueesta uhkaa jäädä paljon lupaavia pelaajia vaille paikkaa – LeKi hakee nyt yhdistyksen kautta Suomi-sarjasta paikkaa –

Mestiksestä pudotetun LeKin lupaaville pelaajille pedataan paikkaa Suomi-sarjaan. Kuva: Antti Raunio

Jääkiekkorintamien tuorein uutinen koskee Lempäälän edustusjääkiekon jatkoa. Kun LeKi Hockey Oy menetti Mestis-paikan, eikä voi hakea seuraavan tason eli Suomi-sarjan paikkaakaan, on paikkaa kolmannaksi korkeimmalta taholta hakemassa Lempäälän Kisa 1955 Jääkiekko ry. Kyseinen seura erkaantui kaksi vuotta sitten omaksi yhdistykseksi emo-LeKi ry:stä.

– Hakemus jääkiekkoliittoon on laitettu ja tulevana perjantaina eli 9. toukokuuta liiton päättävä elin kokoontuu ja päättää asiasta, sanoo puheenjohtaja Mika Heikkilä LeKi Jääkiekosta.

Koska Mestis-paikkaa ei Lempäälään saada, jää iso kasa Tampereen alueen lupaavia pelaajia vaille pelipaikkaa. Tätä kysyntää ja tarvetta LeKi Jääkiekko käyttää yhtenä perusteena sarjapaikan anomisessa. LVS:n saamien tietojen mukaan joukkueen valmennukseen kiinnitetään A-nuorissa hyvää työtä tehnyt Nils Hagman.

– Esimerkiksi oman hyvin pärjänneen A-nuorten Mestis-joukkueen pelaajista saa pätevän rungon Suomi-sarjaan, jonne junioreilla on huomattavasti matalampi kynnys mennä kuin Mestikseen, Heikkilä painottaa.

Kysyntä edustusjääkiekolle Lempäälässä on pitkien perinteiden takia vahvana olemassa. Suomi-sarja on valtakunnallinen sarja, vaativa muun muassa matkoiltaan, mutta talouspuoli on Mestistä huomattavasti kevyempi.

– Pelaajille ei Suomi-sarjassa makseta palkkoja, joten varmasti kustannukset ovat reilusti alle puolet Mestksestä, arvioi Heikkilä.

Perjantaina pdetään menneen LeKin  jääkiekkokauden päättäjöiset Hakkarin jäähallilla.

– Toivottasti meillä on silloin kertoa hyviä uutisia myös edustusjääkiekon tiimoilta, Hekkilä toivoo.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.