Pesäpallotoiminta kasvaa ja paisuu Lempäälässä – uusi jaosto lähtee rennolla otteella viemään lajia eteenpäin

Uuden pesisjaoston puheenjohtaja Eevi Paavola antaa pallolle kyytiä lukkari Marko Panun tarkkaillessa. Kuva: Antti Raunio

Pesäpallo – tuo kaikkien suosikkilaji koululiikunnassa. Viime vuosina myös Lempäälässä on pesäpallokärpänen purrut useita, ja lajin toiminta voimistunut ja monipuolistunut. Tarjontaa on tällä hetkellä jo useampi ryhmä aikuisista lapsiin.

Lempäälän Jyryn alla pyörivä Lady-Pesis on liikuttanut naisia jo pitkään. Myös Lempäälän Kisan pesäpallotoiminta on vireytynyt ja alkuvuodesta pesisaktiivit ottivat uuden askeleen – perustivat oman pesäpallojaoston Lempäälän Kisan alaisuuteen.

Uutta jaostoa lähtivät pyörittämään puheenjohtajan roolissa Eevi Paavola, sihteerinä Suvi Skaffari sekä Anita Mutila. Ennen oman jaoston perustamista toimi pesäpallo LeKin toimiston alaisuudessa. Uusi jaosto ottaa alkuaskeliaan kaikessa rauhassa.

– Yritämme olla tosi helposti lähestyttävissä ja matalan kynnyksen harrastus. Lähdemme vetämään jaostotoimintaa rennosti ja innolla, ja katsotaan, miten tämä tästä lähtee käyntiin. Varmasti ensi vuonna on jo helpompaa, kun uusiin asioihin opitaan, puheenjohtajan nuijan vastuulleen ottanut Eevi Paavola selvittää.

 

Suvi Skaffari on innolla mukana pesistoiminnassa. Kuva: Antti Raunio

Jaostoksi järjestäytymisen taustalla on kasvaneet harrastajamäärät. LeKin pesisjaosto järjestää lapsille Pesiskoulua ja aikuisille höntsypelejä ja jopa oma joukkue on saatu kasaan harrastesarjaan. Pesäpallotoimintaa haluttiin organisoida paremmin, joten sen myötä oman jaoston pystyyn laittaminen tuli ajankohtaiseksi viime kesän jälkeen.

– Hiljalleen on toiminta kasvanut ja sitä pyrimme jatkossakin laajentamaan ja parantamaan. Tämän kesän uusina juttuina on joukkueryhmän oma treenivuoro torstaisin ja kaksi lasten Pesiskoulun ryhmää, yli- ja alle 10-vuotialle omat, myös varapuheenjohtajana sihteerin hommien lisäksi ahertava Suvi Skaffari toteaa.

Kesän hitiksi on viime vuosina noussut maanantain höntsypesisvuoro, jossa on Hakkarin hiekalla ollut parhaillaan yli 30 pelaajaa. Vuosien tauon jälkeen LeKi sai myös vanhoja perinteitä kunnioittaen oman sarjajoukkueen, joka jatkaa tänäkin kesänä.

– Pelaamme Etelä-Pirkanmaan Harrastepesis-sarjaa, jossa on joukkueita muun muassa Nokialta ja Akaasta. Sekasarja, jossa pitää olla aina vähintään kolme naista kentällä, ja tuomaroimme toistemme pelejä, Skaffari taustoitta.

– Ei olla liian vakavissaan, vaan rennosti pelaillaan pesäpalloa. Itsekin aloitin vasta viime kesänä höntsyissä, ja kappas, nyt olen puheenjohtaja. Joskus on ollut jopa ”liikaa” pelaajia, se on erittäin positiivinen ongelma, Paavola naurahtaa.

Kesän avaushöntsypelit vetivät reilut 20 pelaajaa Hakkarin hiekalle. Kuva: Antti Raunio

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.