Kommentti: Mestiksestä jäi iso tukku loistavia muistoja

Tuokiokuva keväältä 2007 ja silloin tuoreen Ideaparkin kokouskabinetista. Lempääläisen edustusjääkiekon nokkamiehet marssivat pikkutakeissaan paikalle ja kertoivat, että Lempäälän Kisa on valmis ottamaan pelaamalla saadun paikan maan toiseksi korkeimmalta jääkiekon sarjatasolta eli Mestiksestä. Samalla esiteltiin suurelle yleisölle silloin tyystin tuntematon päävalmentaja oululaisjuurinen Juha Juujärvi.

Tästä rohkeasta päätöksestä kasvoi urheilullisesti kiehtova tarina, jonka pelillisinä huipennuksina olivat nelossijat keväällä 2010 ja keväällä 2019.

LeKin taival oli värikäs. Kymmeniä sittemmin maajoukkueessa tai NHL:ssä tai KHL:ssä pelanneita pelimiehiä piipahti Hakkarissa matsaamassa LeKi-nuttu yllään. Täydellistä listaa ei tähän kannata luetella, mutta kun mainitaan esimerkki nykyisesti NHL-tähti Patrik Laineesta ja tai vaikkapa tulevasta tähdestä eli 20-vuotisten tuoreesta maailmanmestari Otto Latvalasta, saa ohuen kuvan, millainen kasvualusta LeKi ja Lempäälä ovat monelle pelaajalle olleet.

Monesti Hakkarin hallissa on ihmetelty, miksei loistavatasoinen jääkiekko kiinnosta lempääläisiä penkkiurheilijoita enempää. Katsojaluvut ovat seilaneet alkukausien noin 400 silmäparista/peli heikkojen hetkien rapeaan kahteensataan. Vaikka Lempäälän jäähalli moneen huippuareenaan verrattuna onkin karu, on siellä ollut hyvä seurata itse päätapahtumaa eli peliä.

Uskollisille faneille Mestis-kiekkoilun poistuminen on suru-uutinen. Lempäälän edustusurheilussa ei mikään muu laji kykene täyttämään Mestis-LeKin jättämää aukkoa.

Mestis-paikan menetyksen jälkeen kylän keskusteluissa sekä somessakin on etsitty syyllisiä. Se on turhaa ja kuluttavan negatiivista sanansäilän viuhuntaa.

Mieluummin kannattaisi keskustella ja yhdessä muistella niitä satoja upeita hetkiä, joita 12 vuoden Mestis-taival on urheiluihmisille tuonut.

Palataan toiseen tuokiokuvaan kevääseen 2014, jolloin yksi kiinnostavimmista pelaajista eli Ilveksen hyllyttämä kanadalaiskonkari Daniel Corso pelasi LeKissä. Corsoa ei pelaaminen Lempäälässä huivittanut millään muotoa, mutta taidoiltaan ja pelikyvyiltään hän oli ehkä ylivoimaisin Mestis-pelaaja, joka Hakkarissa visiteerasi.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.