Marko Anttila Suomen kapteeni jääkiekon MM-kisoissa – samalla harvinainen tuplakunnia Lempäälälle

Marko Anttila valittiin Leijonien kapteeniksi perjantaina alkaviin MM-kisoihin. Kuva: Jääkiekkoliitto

Lempääläinen jääkiekkosuuruus Marko Anttila on valittu Suomen miesten MM-kisajoukkueen kapteeniksi Slovakiassa pelattaviin MM-kisoihin. Suomen turnaus alkaa tämän viikon perjantaina ottelulla Kanadaa vastaan.

Anttila oli jo viimeisissä harjoitusmaaotteluissa kapteenina, ja saa kunnian kantaa C-kirjainta nyt myös arvokisoissa. Samalla Anttila liittyy harvinaiseen ja legendaariseen maajoukkuekapteenien joukkoon, johon kuuluvat muun muassa Saku ja Mikko Koivu, Timo Jutila sekä Teemu Selänne.

Anttilan kanssa Leijonien kapteeniston muodostavat varakapteenit Veli-Matti Savinainen ja Mikko Lehtonen.

Hyökkääjänä pelaava Anttila on Lempäälän Kisan kasvatti ja hänen nykyinen seurajoukkueensa on Helsingin Jokerit. Anttila pelaa MM-kisoissa numerolla 12.

Samalla Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen kapteenina toimii toinen lempääläinen ja LeKi-kasvatti, Jenni Hiirikoski. Hän toimi kipparina alkuvuoden MM-kisoissa, joissa Suomi voitti hopeaa.

Tilanne on ainutlaatuinen, jopa historiallinen, kun samaan aikaan sekä miesten että naisten kiekkomaajoukkueiden kapteenit tulevat samasta kunnasta ja samasta kasvattajaseurasta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.