Tyttökiekkoilussa orastaa buumi

Kuva: Tuula Puputti
Sandra Eriksson ja idolinsa Petra Nieminen.

Kuva: Tuula Puputti

Nanna Niittyaro ja idolinsa Jenni Hiirikoski.

 

Suomessa pidetyistä naisten jääkiekon MM-kisoista ja sen riipaisevan dramaattisista loppuhetkistä on nyt kulunut muutama viikko. Suomihan menetti maailmanmestaruuden erikoisella videotuomiolla, jossa hylättiin jatkoajan voittomaali, jota oli alustamassa Lempäälän Kisan kasvatti Jenni Hiirikoski.

MM-hopea oli kuitenkin huikea suoritus ja aiheutti ison kiinnostusvyöryn nais- ja tyttölätkää kohtaan.

Lempäälässä tyttöjä on LeKin junnujoukkueissa aina ollut mukana ja lempääläistyttöjä pelaa myös Tampereen seuroissa useita. Nanna Niittyaro ja Sandra Eriksson ovat kaksi lupaavaa tyttöjunnua, jotka pääsivät MM-kisoissa luistelemaan kaukaloon idoleidensa kanssa.

Nanna Niittyaro on vuonna 2012 syntynyt pelimimmi, joka harrastaa lätkän ohella oikeaoppisen monipuolisesti muun muassa balettia, jazz-tanssia ja yleisurheilua. Jääkiekkoa Nanna pelaa LeKin G2-junnuissa yhdessä 40 pojan kanssa. 4-vuotiaana aloitettu luistelu-ura jatkui menneeksi kaudeksi joukkuetoimintaan, missä oma isä on valmentamassa ja äiti toimii joukkueenjohtajana.

– Jenni Hiirikoski on iso esikuva pienelle kiekkojuniorille, Nanna onkin päättänyt että hänestä tulee yhtä hyvä kiekkoilija, kunhan muutaman vuoden vielä harjoittelee. Sitten on haaveena pukea sama leijonapaita päällensä, kertoo Riikka Niittyaro, Nannan äiti.

Kuljulainen 8-vuotias Sandra Eriksson pelaa jääkiekkoa Tapparassa ja edustaa seuraa G1-junnuissa, missä pelaa hänen veljensäkin. Sandran lajikirjoon kuuluu lisäksi lentiksen pelaaminen LeKin junioreissa. Luistelukoulun hän aloitti 5-vuotiaana Hakkarin jäähallissa.

– Sandran mielestä jääkiekossa parasta on maalinteko. Hänen suosikkipelaajansa naisleijonissa on Petra Nieminen, jota hän oli saattamassa kasvattajaseuratapahtumassa, esittelee toisen lahjakkaan tyttöjunnun isä Tommi Eriksson.

 

 

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.