Pirkanmaa ryhtyy valmistelemaan yhteistä sote-uudistusta kunta-mallilla – Samaan aikaan hallitusneuvottelija sdp haluaa laajan, itsehallinnollisen sote-alueen, keskusta maakuntamallin

Pirkanmaan kunnat lähtevät rakentamaan sotea kuntapohjalta. Kuva: Marja Okkonen

Pirkanmaan kuntajohtajat esittävät 29. toukokuuta kokoontuvalle Pirkanmaan sosiaali- ja terveyspalveluiden ohjausryhmälle, että Pirkanmaan kunnat käynnistäisivät yhteisen sote-uudistuksen valmistelutyön.

Kunnat totesivat perjantaina 10. toukokuuta pidetyssä kokouksessa, että Pirkanmaalla on valmius kuntapohjaiseen sote-uudistuksen valmisteluun ja esitettyjen haasteiden ratkaisemiseen.

Valmistelun lähtökohtana on, että kunnat ovat valmiita myös sote-palveluiden rakenteelliseen tarkasteluun ja sote-uudistuksessa voidaan kartoittaa erilaisia vaihtoehtoja pirkanmaalaisen sote-ratkaisun löytämiseksi.

Pirkanmaalla halutaan edetä sote-palveluiden uudistamisessa vaiheittain huomioiden tulevan hallitusohjelman sisältö.

Selvitys ottaa huomioon kuntien valmistelulle asettamat tavoitteet ja reunaehdot sekä keskittyy ensivaiheessa erilaisten vaihtoehtojen tekemiseen ja arviointiin.

Valmistelu käynnistetään palkkaamalla selvitysmies mahdollisimman nopeasti. Selvityshenkilön kustannukset jaetaan väestömäärän suhteessa.

Pirkanmaan kuntajohtajat esittävät selvityshenkilöksi edellisen valmistelutyön sote-muutosjohtajaa Jaakko Herralaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.