Lempo-Volleyssa toteutetaan kenttäväen toivetta – ”Ilman yhden henkilön mukanaoloa en varmaan olisi lähtenyt koko projektiin”, puheenjohtaja kertoo

Harri Montonen pääsi esittelemään Lempo-Volleyn syntyprosessia julkistustilaisuudessa Ideaparkissa. Kuva: Jani Huurne

Lempäälä sai uuden urheiluseuran, kun lentopalloon perustettiin lajin erikoisseura Lempo-Volley. Siinä yhdistyvät Lempäälän Jyryn ja Kisan lentopallotoiminnat yhden katon alle. Uuden seuran ensimmäinen puheenjohtaja on pitkän linjan lentopallopersoona Harri Montonen.

Lempo-Volleyn puheenjohtaja Harri Montonen, mikä on Lempo-Volley?

– Lempo-Volley uusi suuri lentopallon erikoisseura Lempäälässä, joka pohjautuu vanhoihin seuroihin Jyryyn ja LeKiin ja niiden hyvään toimintaan ja vahvasti niiden perinteitä kunnioittaen.

Mikä on oma lentopallotaustasi?

– Olen pelannut lentopalloa noin 30 vuoden ajan, korkeimmillaan 2-sarjassa. Junioreita olen valmentanut kahdeksan vuotta ja Jyryn lentopallojaoston puheenjohtaja olin viisi vuotta.

Mistä lähti ajatus uuden, yhteisen lentisseuran perustamisesta?

– Kyllä tässä toteutetaan suuren osan kenttäväen monivuotista toivetta yhdestä yhteisestä seurasta. Synergiaedut ovat selvät: yksi hallinta ja organisaatio, kaikki ovat samaa seuraa. Samalla yhden lentopalloseuran alla on enemmän toimijoiden massaa, mikä mahdollistaa pitkäjänteisemmän lajin kehittämisen Lempäälässä.

– Lisäksi halusin, että lentopallosta päättäisivät enemmän lentopalloihmiset. Yleisseurojen hallituksessa yksi laji jää vähemmälle huomiolle ja edustajia ei lentopallosta juuri ollut Jyryn ja LeKin johtoryhmissä. Tätä prosessia haluttiin suoraviivaistaa, että lajiväki päättää lajin asioista.

Millainen uuden seuran synnytysprosessi oli?

– Se oli noin vuoden mittainen prosessi – kesäkuussa 2018 alkoi. Silloin lähetin lentopallon kenttäväelle sähköpostikyselyä uuden seuran ajatuksesta. Kun kaikki olivat mukana jatkamassa uuden seuran alaisuudessa, uskalsin sen jälkeen käynnistää muutosprosessin. Tammikuussa oli perustamiskokous ja toukokuussa virallinen julkistus.

– Soitin lentopallovaikuttaja Juha Rauniolle heti alussa. Hän näytti peukaloa ylöspäin ja lupasi olla mukana, ilman Juhan mukanaoloa en olisi varmaan lähtenyt koko projektiin.

Lauantaina pidettiin seuran julkistustilaisuus Ideaparkissa. Mitkä olivat fiilikset sen jälkeen?

– Kyllä se päivä oli juhlahetki ja historiallinen päivä Lempäälän lentopallolle. Tästä eteenpäin päästään tekemään työtä tosissaan uuden seuran eteen.

– Nyt projektin yksi iso vaihe on saatu maaliin. Seuraava juhlahetki on seuran ensimmäinen virallinen ottelu syyskuussa.

Millaisin askelin Lempo-Volley jatkaa tästä eteenpäin?

– Power Cup kesäkuun alussa pelataan vielä Jyryn ja LeKin nimillä, koska ilmoittautuminen oli sen verran ajoissa, ettei uusi seura ollut vielä valmis. Kesän aikana viilataan seuran sisäisiä prosesseja niin, että elokuun alussa junnukauden alkaessa kaikki on valmista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?