Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona – Lempäälässä ja Vesilahdessa yhteensä viisi ennakkoäänestyspaikkaa vaihtelevin aukioloajoin

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys alkaa Suomessa keskiviikkona 15. toukokuuta. Ennakkoon voi äänestää kaikkiaan seitsemänä päivänä, viimeinen ennakkoäänestyspäivä on tiistaina 21.5.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 26.5.

Lempäälässä voi äänestää ennakkoon keskustassa kunnanhallituksen kokoushuoneella, Ideaparkin keskusaukiolla sekä Sääksjärven kirjastossa.

Kaikki kolme äänestyspaikkaa ovat auki jokaisena ennakkoäänestyspäivänä, mutta äänestyspaikkojen aukioloajat vaihtelevat paikan ja päivän mukaan.

Keskustan äänestyspaikka on arkipäivisin auki kello 9–17 ja viikonloppuna kello 10–16. Ideaparkissa voi äänestää arkisin kello 11–19 ja viikonloppuna kello 12–18. Sääksjärven äänestyspaikka on avoimena arkisin kello 11–19 ja viikonloppuna kello 10–16.

Vesilahdessa voi äänestää ennakkoon kirkonkylällä Vesilahden kirjastossa sekä Narvassa kunnan teknisellä toimistolla. Narvan ennakkoäänestyspaikka on auki vain keskiviikkona 15.5. kello 9–19. Kirkonkylän ennakkoäänestyspaikka on auki joka päivä ennakkoäänestyksen ajan. Arkisin äänestämään pääsee kello 10–18 ja viikonloppuna kello 10–14.

Viimeksi eurovaalit järjestettiin vuonna 2014. Silloin äänestysprosentti Suomessa oli 41.

Päivitetty 14.5.2019 kello 20.53. Korjattu otsikkoon jäänyt virhe, ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona eikä torstaina.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?