Kirkas vaaleanpunainen ei käynyt Vesilahdessa – talon omistajalle maalausvelvoite ja 5000 euron uhkasakko

Vesilahtelainen kiinteistön omistaja on velvoitettu maalaamaan kirkkaan vaaleanpunainen asuinrakennus toisella värillä. Kirkas vaaleanpunainen on vastoin Vesilahden kunnan asemakaava-alueen rakentamistapaohjetta ja kunnan antamaa ohjeistusta.

Vesilahden rakennus- ja ympäristölautakunta velvoitti viime viikolla kiinteistön omistajan maalaamaan asuinrakennuksen aluearkkitehdin hyväksymällä värisävyllä heinäkuun loppuun mennessä, ja asetti laiminlyönnin varalta 5000 euron kiinteän uhkasakon.

– Kiinteistön omistaja on toiminut ensimmäisestä yhteydenotostaan lähtien rakennuksen värityksen osalta kaavan ja kunnan ohjeiden vastaisesti. Lautakunta on todennut päätöksessään, että kirkas vaaleanpunainen poikkeaa selvästi alueella rakennustapaohjeessa suositelluista väreistä ja on hyvin huomiota herättävä. Väri ei sovellu rakennettuun ympäristöön, eikä täytä kauneuden ja sopusuhtaisuuden vaatimuksia. Muut alueen asuinrakennukset  ovat rakennustapaohjeen mukaisesti hillityn värisiä. Hämeenlinnan hallinto-oikeus on hylännyt hakijan valituksen liittyen lautakunnan päättämään kielteiseen toimenpidelupaan, Vesilahden rakennustarkastaja Satu Uusi-Erkkilä kertoo.

Rakennuksen kirkas vaaleanpunainen väri on Uusi-Erkkilän mukaan poikinut muutamia yhteydenottoja kuntaan.

– En tiedä syytä, miksi tämä kiinteistön omistaja on edennyt toimimallaan tavalla. Joitain tapauksia löytyy, joissa kiinteistön omistajaa on ohjeistettu muuttamaan rakennuksen ulkoväritystä suunnitellusta, mutta tähän mennessä muut kiinteistön omistajat ovat toimineet ohjeistuksen mukaan.

Lue aiheesta lisää:

 

Nyt puhuu vaaleanpunaisen talon omistaja: ”Talon väri ei vaihdu”

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
BLACK FRIDAYN pimeä tarjous: LVS DIGI 2 kk 5,90 €.