Neljän mitalin potti SM-maastoista Lempäälään

LeKi-YU:n uljas kultatrio Leevi Keronen, Aleksi Kivelä ja Joona Sointu SM-maastojen 19-vuotisten joukkuekisan korkeimmalla korokkeella. Kuva: Timo Reunanen

Janakkalan Kiipula oli tämänvuotisten SM-maastojuoksujen kisakeskuksena. Koleahkossa kevätsässä juostuissa kisoissa Lempäälän Kisa-Yleisurheilu saavutti mojovan mitalipotin: yhden kullan, kaksi hopeaa ja yhden pronssin.

Kultaa tuli jopa odotetusti 19-vuotisissa pojissa, jossa henkilökohtaislle pronssille kirmannut Leevi Keronen sekä kumppaninsa Aleksi Kivelä (kuudes) sekä Joona Sointu (15.) olivat kolmimiehisessä joukkuekisassa ylivoimaisia. Kerosen ero voittajaan oli 43 sekuntia, Kivelä puolestaan jäi Kerosesta rapean puoli minuuttia ja kovasti kehittynyt Sointu oli kärkimiestä noin 1.40 perässä kuuden kilometrin matkalla.

15-vuotisissa tytöissä monilahjakkuus Nora Kytäjä kävi kovan kamppailun voitosta Saana Lappalaisen kanssa, mutta lopulta eroa jäi kolme sekuntia Tammelassa asuvan mutta yleisurheilussa LeKiä edustavan Kytäjän tappioksi. Talvella Hakaa edustava Kytäjä oli vapaan tyylin hiihtokisassa maan ykkönen.

17-vuotisissa pojissa LeKin Santtu Heikkinen ja kisan voittaja Tuure Haapanen karkasivat muilta jo hyvissä ajoin. Lopun ylämäessä Haapanen sai kovaksi kirimieheksi tunnettuun Heikkiseen pienen eron, joka pysyi maaliin saakka neljänä sekuntina.

LeKiltä jäi kokonaan pois yksi mitalikandidaatti eli Klaara Leponiemi ja Venla Rantakin sairastui juuri kisojen kynnyksellä, joten lievää u-tuuriakin lempääläisillä oli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?