Ilmavoimilla on tällä viikolla harjoitus naapuritukikohdassa, kova jyly kuului myös Lempäälässä – yhdessä koneista ilmeni ongelmia

Pirkkalassa on kuluvalla viikolla järjestetty Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41:n lentotoimintaharjoitus.  Pihti 2019 -niminen lentoharjoitus kestää perjantaihin 17. toukokuuta asti.

Harjoituksessa on lennetty kuudella Hawk-suihkuharjoituskoneella Pirkkalan lähialueilla, ja moni paikallinen havaitsi koneita myös Lempäälässä tiistai-iltana 14. päivä. Lentotoimintaa on myös Satakunnan, Varsinais-Suomen, Hämeen, Keski-Suomen ja Pohjanmaan alueille sekä merialueelle Porin edustalla.

 

Yhdessä harjoituskoneista ilmeni tiistaina vikaa niin, että kone joutui palaamaan lennolta nopeasti takaisin tukikohtaan. Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle kello 20.28, mutta kone pääsi laskeutumaan normaalisti. Pelastuslaitos hälytettiin kohteeseen normaalin ohjeistuksen mukaan varotoimenpiteenä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?