Yleisseurojen ja lajijaostojen hallitukset päättävät eri asioista

LVS:n (15.5.) artikkelissa Lempo Volley ry:n syntymisestä annettiin hieman harhaanjohtava kuva liikunnan yleisseuran ja sen lajijaostojen suhteesta. Siinä annettiin ymmärtää, että yleisseuran johtokunta päättää ihan nippelitasollakin asioista lajijaostossa, jolla ei yleensä ole edes edustajaa johtokunnassa.
Jaostot – ja joukkuelajeissa niiden yksittäiset joukkueetkin – toimivat varsin itsenäisesti. Niillä on oma hallinto, talousarvio, tilinpäätös, toimintasuunnitelma ja vuosikertomus. Ne pitävät säännöllisesti omia kokouksiaan, joissa käsittelevät/päättävät omat asiansa ja saavat tiedoksi tai ottavat kantaa yleisseuran kuviot/kuvioihin.
Yleisseuran johtokunnassa on pääsääntöisesti ainakin yksi edustaja joka jaostosta, useimmiten jaoston puheenjohtaja. Mikäli johtokunnan on otettava kantaa johonkin jaoston asiaan, niin ko. edustaja esittelee sen ja tuo päätöksen jaoston tietoon. Hän myös tiedottaa jaostolle johtokunnan käsittelemistä aikataulu- , markkinointi- , jne. asioista.
Jorma Kunnas
Lempäälän Kisa ry / puheenjohtaja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?