Hakkarista on tullut rullakiekon keskipiste – SM-liigaottelussa tuodaan lajia tutuksi kaikille

Punamusta-asuisen Lempäälän Toivojen rullakiekkotoiminta on lähtenyt kohisten nousuun. Kuva: Antti Raunio

Lempäälän jäähallissa on nyt toista kesää rullakiekkomatto toisessa kaukalossa jään tilalla. Viime vuonna uutta lajia lähdettiin ajamaan eteenpäin testimielellä – vuodessa Hakkarista on jo muotoutunut koko rullakiekkoilevan Suomen keskipiste.

Tamperelainen rullakiekkoseura Pahalampi on siirtänyt toimintansa Hakametsästä Hakkariin, ja Pahalammen joukkue pelaa myös rullakiekon SM-liigaa. Rullakiekon SM-liigan kuudesta joukkueesta peräti kolme on Tampereelta, ja kiinnostusta Hakkaria kohtaan on ollut enemmänkin.

Perjantaina 24. toukokuuta Hakkarissa pelataan SM-liigaa, kun Pahalampi kohtaa somerolaisen Pepe Rollerin. Samalla suurelle yleisölle tuntemattomampaa lajia pyritään tuomaan paikkakuntalaisten tietoisuuteen.

– Liigapelin lisäksi tapahtumassa on muun muassa junnuja esittelemässä taitojaan, oheistoimintaa ja lapsille tekemistä. Halutaan kertoa, että Lempäälässä voi pelata ja seurata hienoa lajia ja auttaa tamperelaisia löytämään uuden rullakiekkokeskuksen. Ei ole tarkkaa tietoa, milloin seuraavan kerran pääsarjaa voi nähdä Hakkarissa livenä, kertoo Lempäälän Toivojen Jussi-Pekka Okero.

Lempäälän Toivot on mukana rullakiekon Tampere-sarjassa harrastusmielellä, ja on mukana järjestämässä tapahtumaa liigapelin oheen. Tapahtumaa järjestää LeTon lisäksi vahvasti Kiekkobussin Jussi Puuska.

– Pahalammella on aina ollut kovia kiekkoilijoita joukkueessaan. Tämän vuoden ryhmässä on ainakin Jori Lehterä, Teemu Lepaus ja LeKissäkin Mestistä pelannut Lassi Vanhatalo, Okero tietää.

Lauantaina 18.5. Hakkarissa pelattiin leikkimielinen turnaus, jossa pinkkiasuinen Pahalampi oli myös mukana. Joukkueen edustus pelaa SM-liigaa. Kuva: Antti Raunio

Lempäälää voi todella kutsua rullakiekon pyhätöksi tällä hetkellä. Liigatoiminnan lisäksi lempääläiset seurat ovat lähteneet runsain määrin mukaan alemman tason Tampere-sarjaan.

– LeTossa on into päällä rullakiekon suhteen, lisää kokeilijoita tulee koko ajan. Lempäälästä lähti peräti kolme joukkuetta miesten Tampere-sarjaan täksi kaudeksi, Okero iloitsee.

Rullakiekon SM-liigaa pelattiin Hakkarissa jo alkukaudesta. Rullakiekon sarjakausi on melko lyhyt jääkiekkoon verrattuna, sillä mestari on selvillä kesäkuun loppuun mennessä.

– Hakkarissa on huippuhyvä matto! Se on tosi iso juttu, että niin moni on kiinnostunut siellä pelaamaan.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.