Lempoisten uimarannalla on noroa yhä pieniä pitoisuuksia – Lahdenkylän uimarannalle uintikieltosuositus

Lempoisten uimarannalle määrättiin viime kesänä uimakielto, joka purettiin vasta talviuintikaudella. Kuva: Erkki Koivisto

Viime kesänä Lempäälän Lempoisten uimarannalla jylläsi norovirusepidemia, joka sairastutti lähes sata henkilöä vatsatautiin. Talvikaudeksi uimakielto purettiin, mutta säiden lämmettyä noronäytteitä on jälleen otettu.

Pirkkalan ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö Pirteva on ottanut 8. toukokuuta norovirusnäytteitä Lempäälän ja Vesilahden kuntien uimarannoilta.

Lempäälässä näytteitä otettiin muun muassa Lempoisten, Lahdenkylän ja Typynrannan uimarannoilta, kanavan ylä- ja alajuoksulta sekä jätevedenpuhdistamon purkuputken luota. Vesilahdesta näytteitä otettiin Kirkonkylän ja Narvan uimarannoilta.

– Lempoisten uimarannalla noroa oli pieniä pitoisuuksia, muttei niin paljon, että uintikieltoon olisi syytä, selvittää vs. ympäristöterveyspäällikkö Anna Pasanen Pirtevasta.

Säijän uimaranta sai puhtaat paperit. Noroa ei niin ikään tavattu jätevedenpuhdistamon tai kanavan läheisyydestä.

– Vesilahdessa noroa ei tavattu ollenkaan, Pasanen toteaa.

Sen sijaan Lahdenkylän uimarannalle on näytteiden perusteella annettu uintikieltosuositus.

– Viime kesän uintikielto pohjautui jo tapahtuneeseen epidemiaan, mutta uintikieltosuosituksella pyritään ehkäisemään sen syntymistä, kun tiedetään, että uintivedessä on terveyden kannalta haitallisessa määrin virusta, Anna Pasanen kertoo.

Pasanen kehottaa kesällä uidessa käyttämään virallisia uimarantoja, sillä niillä sijaitsevilla ilmoitustauluilla on ajantasaista tietoa esimerkiksi norovirustilanteesta. Tietoa löytää myös Pirtevan nettisivuilta.

 

Lue lisää:

Lempoisten uimarannalta löytyy yhä norovirusta – ”Yllättävää”, toteaa terveystarkastaja

Uintikielto: Lempoisten uimavedestä on löytynyt noroviruksia

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.